• 90 dages returret for medlemmer
  • Sendes inden for 1-2 hverdage
  • Sikker handel
  • Mindste ordreværdi er 200 kr

Mine favoritter

Henter flere produkter...

Sikkerhedsvest - Så vælger du den rigtige

At anvende en sikkerhedsvest er en grundlæggende beskyttelse for enhver rytter, uanset erfaringsniveau. En korrekt tilpasset sikkerhedsvest kan gøre en stor forskel ved ulykker. Sikkerhedsvesten beskytter ryg og bryst ved fald, spark og klemulykker. Det stødabsorberende materiale i vesten fordeler trykket over kroppen for at minimere skader. Her hjælper vi dig trin for trin med at vælge og anvende en sikkerhedsvest korrekt.

Måltagning og valg af størrelse

  • Mål din krop: Mål først dit bryst, din talje og over skulderen (fra taljen over skulderen og ned til samme punkt på ryggen). Disse mål er afgørende for at finde den rigtige størrelse.
  • Brug størrelsestabellen: Find måltabellen til den specifikke model du er interesseret i og brug dine mål til af finde den rigtige størrelse. Hvis du ligger mellem to størrelser anbefaler vi at du prøver den mindste først.
  • Mål med ridetøjet på: Tykt tøj under vesten kan reducere beskyttelsen, så sikkerhedsvesten bør altid sidde så tæt på kroppen som muligt for at kunne beskytte optimalt. Du bør derfor kun være iført en tynd ridebluse og en sports-bh, når du tager dine mål.

Tjek pasformen

  • Korrekt længde: Når du prøver vesten, skal der være cirka 2,5 cm mellem kanten på sikkerhedsvesten og dit sidste ribben. Denne afstand er vigtig for at kunne beskytte ribbenet uden at påvirke bevægelsesfriheden.
  • Sæt dig i sadlen: Når du prøver din sikkerhedssvest kan det være en god idé også at prøve den i sadlen, da det ellers kan svært at vide hvordan den sidder og føles under ridning. Når du sidder i sadlen, så skal der være en håndsbredde mellem vestens rygkant og sædet på sadlen. Vesten skal slutte ved nakkens begyndelse, uden at gå op til hårgrænsen.
  • Bevægelsesfrihed: Vesten skal sidde godt til ved armhule og skulder uden at begrænse din bevægelighed. Når du strækker armene frem, må vesten ikke bevæge sig op. Dette tjekker du bedst ved at sidde i sadlen med fødderne i stigbøjlerne. Mærk efter om vesten påvirker din bevægelighed, når du læner dig frem og tilbage.

Undgå de almindelige fejl

Køb aldrig en vest du kan vokse i: En vest som ikke sidder godt, beskytter dårligt. Det er vigtigt at vælge en vest som passer optimalt fra starten og ikke én man kan vokse i.

Regler: Som rytter eller forældre/værge for en ung rytter, er det dit eget ansvar at kende til de gældende regler for sikkerhedsveste i den pågældende disciplin og rideklub. I Danmark er det fx et krav at ryttere t.o.m. 18 år bruger sikkerhedssvest til springstævner. Det er desuden vigtigt at vesten er godkendt iht. Dansk Rideforbunds reglement.

Rygskjold – Hvad bør du vide

Rygskjold et alternativ til sikkerhedsveste og har visse begrænsninger som du bør kende til inden du beslutter dig for at købe et rygskjold. Rygskjoldene er nemlig kun testet iht. standarden for motorcykeludstyr og ikke til ridesport. Du er derfor ikke garanteret samme beskyttelse som ved en sikkerhedsvest specifikt fremstillet til ridesporten.

Godkendelse og anvendelse

  • Visse modeller er godkendt i Danmark: I modsætning til i Sverige, så er rygskjoldene Balistic fra Komperdell godkendt til både pony, children og juniorer ved springstævner.
  • Beskyttelse og begrænsninger: Et rygskjold kan aldrig helt erstatte en sikkerhedsvest, da det ikke giver samme omfattende beskyttelse.

Anbefalinger

  • Vores generelle anbefaling er, at du vælger en sikkerhedsvest med CE-mærkning iht. EN13158/Beta Niveau 3, som er testet specifikt til ridesporten. Rygskjold er efter vores mening bedst til erfarne ryttere 18 år som ønsker en lettere beskyttelse, men stadig har en vis grad af beskyttelse.

Airbagvest – Hvornår og hvordan bruges den

Airbagveste er stadig forholdsvis innovative inden for ridesporten og giver ekstra beskyttelse i tilfælde af et fald. Vesten fastgøres til sadlen med en strop og når du forlader sadlen ved fald eller lignende, strammes stroppen og gaspatronen udløses. I samme sekund, fyldes vesten med luft og danner en beskyttende pude omkring overkroppen og beskytter både ryg, bryst og nakke.

Funktion og anvendelse

  • Hvordan virker den: Airbagvesten pustes op, når du forlader sadlen og beskytter specifikt ved fald. Den beskytter ikke under håndteringen af hesten fra jorden, hvor en traditionel sikkerhedsvest beskytter i langt flere situationer.
  • Hvem kan anvende en airbagvest? Airbagvesten er ikke godkendt som sikkerhedsvest for ryttere under 18 år. Den er bedst egnet til voksne ryttere som ønsker ekstra beskyttelse, men foretrækker et let og mere komfortabelt alternativ.

Kombination med sikkerhedsvest

  • Krav i visse discipliner: I eksempelvis military skal airbagvesten bæres uden på en CE-mærket sikkerhedsvest. Her er det vigtigt at du prøver airbagvesten sammen med din sikkerhedsvest for at være sikker på at de anvendes sammen.
  • Vælg den rigtige model: Ikke alle airbagveste er kompatible med sikkerhedsveste. For eksempel kan Point 2 Air anvendes i kombination med en sikkerhedsvest mens Freejump® veste ikke kan.

Yderligere information

  • Ekspansionsrum: Sørg for at airbagvesten hverken er for lille eller for stor. Der skal være tilstrækkelig med plads til at vesten kan oppustes korrekt uden at du at du bliver klemt.
  • Kuldefølsomhed: Vær opmærksom på at airbagveste ikke bør anvendes ved temperaturer under 0 grader, da det kan påvirke deres funktion.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.