• 90 dages returret for medlemmer
  • Sendes inden for 1-2 hverdage
  • Sikker handel
  • Mindste ordreværdi er 200 kr

Mine favoritter

Henter flere produkter...

Ormekur og vaccination

Alle heste rammes af indvoldsorm, men normalt udgør parasitterne ingen egentlig trussel mod hestens sundhed, såfremt parasitterne ikke forekommer i større mængder. Føl og ungheste er mest udsatte, da ældre heste normalt har skabt en immunitet over for parasitterne. For at vide om din hest er hårdt angrebet eller ej må du indsende en gødningsprøve fra hesten til et laboratorium eller aflevere den hos din dyrlæge.


Det bedste tidspunkt at tage gødningsprøven er i april-maj. Så kan du nå at give en evt. ormekur inden hesten kommer på sommergræs og undgå smittespredning. Er din hest hårdt angrebet af parasitter, kan du tage en yderligere prøve ca. 14 dage efter ormekuren er givet. Et andet godt tidspunkt at tage en prøve er september-oktober inden hestene kommer ind fra sommergræs.


Alle ormemidler til heste er receptpligtige. Årsagen er at mange parasitter er blevet eller risikerer at blive resistente over for eksisterende ormemidler. Hvis det konstateres at din hest er angrebet af parasitter, så kontakt din dyrlæge for at få råd og en recept på et ormemiddel.

Nogle af de oftest forekommende parasitter er

Stor og lille blodorm

Lever i hestens tyktarm. Kan ved hårdt angreb medføre kolik, diarré og afmagring. Effektivt at bekæmpe i foråret.

Spolorm

Lever i tyndtarmen og forekommer oftest kun hos føl. Dårlig vækst, nedsat appetit og kolik kan forekomme ved smitte. Føl bør behandles mod spolorm, når de er 8 og 16 uger gamle.

Bændelorm

Lever i passagen mellem tyndtarmen og blindtarmen. Kolik og blindtarmsforstoppelse kan forekomme ved større mængder af parasitter. Effektivt at bekæmpe i foråret.

Hestebremser

Lægger æg på hesten hen over sommeren, specielt på forbenene. Når hesten klør sig med mulen får den æggene ind i munden som siden kommer ned i mavesækken, hvor de overvintrer. Store mængder kan medføre kolik og inflammatoriske processer. Effektivt at bekæmpe om efteråret, men det bedste er, hvis man kan fjerne alle æg fra hestens ben inden den får dem i sig. Selvom hestebremsen hverken stikker eller bider, reagerer hesten ofte voldsomt mod den.

De mest almindelige vaccinationer

Influenza

Hesteinfluenza inddeles i to typer, A1 og A2. Disse forekommer hele året rundt og er meget smitsomme. Symptomerne er høj feber, hoste og næseflåd. Du bør vaccinere din hest mod influenza. Hvis du ønsker at starte stævner, så skal du desuden kunne dokumentere at de påkrævede vaccinationer er overholdt. Tjek hvor ofte din hest skal vaccineres og kontroller med stævnereglementet at du følger reglerne. Er du i tvivl, så kontakt din dyrlæge.

Stivkrampe

Stivkrampe skyldes en bakterie som blandt andet findes i jorden. Sårinfektionen opstår oftest som følge af et stiksår i hoven eller et andet sted. Den gift som dannes angriber nervesystemet og gør at hesten bliver stiv og får svært ved at synke. Dødeligheden hos de ramte heste er høj og vaccination anbefales.

Botulisme

Fodrer du med høsilage/wrap eller ensilage kan du få din hest vaccineret mod botulisme, men tjek med din dyrlæge hvad denne anbefaler. Clostridium botulinum er en bakterie som danner nervegiften botulinumtoxin, som er direkte dødelig for heste. Denne bakterie kan opstå, hvis der under indpakningen er kommet jord eller døde dyr ind i ballen. Der stilles altså store krav til både slåning, presning, indpakning og opbevaringen for at få et godt resultat.


For yderligere information:

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.