• 90 dages returret for medlemmer
  • Sendes inden for 1-2 hverdage
  • Sikker handel
  • Mindste ordreværdi er 200 kr

Mine favoritter

Gem som favorit ved at klikke på hjertet på produktbilledet.

Rideudstyr og ridetøj

Når du har besluttet dig for at gå til ridning, er det vigtigt at du vælger det rigtige basisudstyr samt det vigtige sikkerhedsudstyr, som skal beskytte dig hvis uheldet er ude. Heste- og ridesport kan være forbundet med risici, men der er meget vi selv kan gøre for at begrænse ulykker og skader. Det første er, at man lærer at håndtere og forstå hesten og det andet er at man vælger det rigtige sikkerhedsudstyr. Man behøver ikke at have det aller smarteste udstyr eller det sidste nye ridetøj eller sko for at kunne ride - men mange gange bliver det faktisk nemmere hvis vi anvender netop det tøj og de sko som producenterne har udviklet til formålet.

Undertøj

Vi begynder tættest kroppen. Det at vælge det rigtige undertøj kan rent faktisk bidrage til en bedre ridetur. Som kvinde er det f.eks. vigtigt at du har en god sport-bh, der både støtter barmen og din ryg. Trusser og andre underbenklæder bør ikke have nogle sømme som kan gnave, når du sidder i sadlen.

Overkroppen

Man kommer nemt til at svede både under ridningen og af staldenarbejdet, så derfor er det en fordel at have noget på inderst, der er lavet af et funktionsmateriale, så fugten transpoteres væk og du ikke bliver kold. Den trøje eller jakke som du har uden på, bør også have en fugttransporterende egenskab, så du holdes tør og varm. Vælg gerne tøj som er blødt, behageligt og kropsnært, da stort og poset tøj ikke anbefales, da du mister følingen og din eventuelle underviser har svært ved at se din opstilling. På jakker som er forsynet med hætter er det af sikkerhedsmæssige årsager bedst at disse er letaftagelige, hvis f.eks en gren uheldigvis skulle sætte sig fast i hætten, når du rider ude.

Ridebukser og overtræksbukser

Ridebukser sidder godt og mindsker risikoen for gnavsår og afhængigt af materialet kan de også få dig til at sidde bedre og roligere i sadlen. Ridebukser skal sidde godt til for at undgå folder som kan give dig gnavsår. Sømmene på ridebukser er også placeret således at de ikke skal kunne genere. Ridebukser kan være lavet i mange forskellige materialer: bomuld, polyester, micropolyamid og elastan er nogle af de mest almindelige.


Ridebukser kan være med fuldskind, knæskind eller helt uden skind. Dem med fuldskind giver generelt et bedre greb i sadlen, mens nogle føler at de kommer dybere ned i sadelen helt uden skind eller med en knæskindsbuks. Det er en smagssag.


Ridebuksen er oprindeligt tænkt at skulle bruges sammen med ridestøvler, men idag bruger vi dem også med ridesko og leggins/støvleskafter. Har du derimod en jodhpur-/islænderbuks så har du kun brug for en ridsko. Jodhpur-/islænderbukser er nemlig længere og lidt bredere forneden. Mange har også en strop som skal placeres under foden for at undgå at buksebenet glider op, når du sidder på hesten.


Der findes også forskellige overtræksbukser, der kan holde dig tør og varm eller holde stævnebukserne rene. Chaps er praktiske og enkle at tage udover ridebukserne. Det er faktisk muligt at tage dem af eller på mens du sidder på hesten! De fleste chaps er lavet i ruskind eller nappa (glat skind), men der findes også nogle der er lavet af vandtæt nylon og de fungere rigtigt fint i regn og blæst.


Om vinteren kan man også bruge thermoridebukser, som man enten har uden på ridebukserne eller uden over f.eks. et par thermoleggings. Fordelen ved thermoridebukser i forhold til almindelige overtræksbukser er at disse normalt er forsynet med lynlåse hele vejen ned af begge ben, hvilket gør at det er nemmere at tage dem af og på. De bør desuden være forsynet med fuldskind, så du sidder bedre fast i sadlen.

Handsker

Brugen af handsker under det daglige arbejde med hestene og i stalden er en god måde at beskytte sine hænder på. Man kommer nemt til at "brænde" sig på trækketovet, hvis man går med en hest som pludselig forsøger at komme væk. Hvis du også rider med handsker, så brug en så blød handske som muligt for optimal kontakt med tøjlen. Om vinteren er trefingervanten rigtig god og varm til rideturen.

Pisk og sporer

Når man rider kan man nogle gange have brug for et ekstra hjælpemidddel i form af pisk eller sporer. Begge dele findes i flere forskellige typer, længder og størrelser for at kunne passe både dig og hesten. Hverken pisk eller sporer må bruges til afstrafning af hesten. Begge dele er udelukkende et hjælpemiddel til at forstærke/tydeligøre dine hjælper. Dette må vi aldrig glemme! Skal du deltage i et stævne eller en konkurrence, så er det vigtigt at du tjekker reglerne i det pågældende stævnereglementet inden.

Vigtigt at være opmærksom på

Lad aldrig dit sikkerhedsudstyr ligge i solen, f.eks på hattehylden i en bil, da solens stråler kan påvirke materialet i udstyret.

Ridestøvler eller rideskor - læs mere her

Hjelme - læs mere om hjelme her

Sikkerhedsveste - læs mere om sikkerhedsveste her

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.