• 90 dages returret for medlemmer
  • Sendes inden for 1-2 hverdage
  • Sikker handel
  • Mindste ordreværdi er 200 kr

Mine favoritter

Henter flere produkter...

Stævneudstyr til hesten

At hesten er nyvasket, flettet og velsoigneret, gerne med pelsglans som højner helhedsindtrykket, gør at man kan føle sig lidt mere stævneklar. Det er dog ikke kun selve hesten der skal være fin, man skal også gøre lidt ekstra ud af hestens udstyr. Sørg altid for at have styr på reglerne i det pågældende reglement, så du ved hvad der er tilladt i forbindelse med stævnet.


Schabrak, som er et firkantet sadelunderlag, findes i mange forskellige farver og designs, så her kan du ofte bare vælge og vrage. Traditionelt bruges der dog hvidt til dressur. I springning kan man endvidere matche schabraket med en smart ørehætte i samme farve, da disse er tilladte til springstævner. I dressur kan der gives dispensation til brugen af ørehætte, hvis man ansøger dommeren herom.


Pandebåndet kan fremhæve udseendet på hesten og give et bedre indtryk. Der findes både de mere diskrete pandebånd i læder, eventuelt med lak for mere glans, nogle med fine metalkæder og endelig dem med Swarovski-sten, hvis man er til bling-bling. Pandebånd med perler kommer der også flere og flere af. Udbuddet af pandebånd er enormt, skift efter behag og du får en hel "ny" trense.


Benbeskyttelsen varierer alt efter hvilken disciplin man starter. I springning er det især de åbne forbensgamacher, der anvendes. I nogle klasser især unghesteklasser er det ikke altid tilladt at anvende alle typer bagbensgamacher. Skal du starte dressur, så må man afhængigt af niveauet ikke have noget på hestens ben inde på banen, men det kan være en god ide på opvarmningsbanen. Tjek de gældende regler i reglementet.


Stævnenummeret skal altid bæres af hesten, når du rider eller trækker med den på stævnepladsen. Der findes forskellige modeller af udskiftelige stævnenumre. Har du en anden trense, når du går med hesten, kan de være en god ide at have to stævnenumre. Et som du kan have på trensen eller grimen, når du går med hesten og et andet til f.eks. trensen eller sadelunderlaget, når du skal ride – herved risikerer du ikke at glemme at flytte nummeret.


Hjælpetøjler er ikke tilladte til dressurstævner, hverken på banen eller under opvarmningen. Når det drejer sig om springstævner, så må der anvendes martingal og/eller fortøj både på selve banen og under opvarmningen, dette gælder både pony og hest. Brugen af øvrige hjælpetøjler er godkendt på opvarmningen, hvis du rider hest, men ikke hvis du rider pony.


Lændedækkener kan anvendes på opvarmningen, gælder alle discipliner.


For at forhindre at hesten bliver koldt, kan det alt efter årstid, være en god ide at lægge et åndbart dækken/tæppe på hesten lige inden og efter den har været på banen.

Vigtigt!

Det er særdeles vigtigt, du har styr på reglementet i den disciplin du skal starte i. Der forekommer med jævne mellemrum rettelser og ændringer, så det gælder om at være opdateret.


Alle reglementer vedr. stævner der afholdes under Dansk Rideforbunds regi findes på www.rideforbund.dk.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.