• 90 dages returret for medlemmer
  • Sendes inden for 1-2 hverdage
  • Sikker handel
  • Mindste ordreværdi er 200 kr

Mine favoritter

Henter flere produkter...

Planlægning af din ridning

Lav din egen træningskalender, så du har overblikket over dine mål og fremskridt, det er ikke bare sjovt, men også meget givende.


Begynd med at planlægge året i grove træk. Læg alt det du ved på forhånd vedrørende f.eks. undervisning, stævner, pauser, vaccinationer og smed ind i kalenderen.


Når du efterfølgende planlægger din træning, så bør du både lave en detaljeret ugeplan, men også en plan for de kommende to-tre måneder. Få gerne hjælp af din træner/underviser. Glem ikke at sætte mål, ikke bare slutmålet, men også de vigtige mindre delmål, så du ved om du er på rette vej.


Forsøg at lave en så varieret træningsplan som muligt, udskift jævnligt træningen på ridebanen/hallen med rideture i naturen, gymnastikspring, longering eller med arbejde i lange liner. Lykkes det dig at få lavet en varieret plan, så får du normalt en meget gladere og mere arbejdsvillig hest. Selv om du har fået lavet en god plan, så skal du være forberedt på at skulle foretage ændringer i den. Hesten reagerer muligvis ikke som forventet på den planlagte træning eller måske synes du at den virker mat og uoplagt. I tilfælde heraf vil du være nødt til at kræve mindre af hesten og/eller give den nogle ekstra fridage. Det kan også være lige omvendt, hvor du vil være nødt til at skulle træne hesten mere for at nå målet.


Det at føre træningsdagbog giver dig et særdeles godt indblik i hvorledes din hest reagerer på træningen og udvikler sig. Du kan gå tilbage og se hvordan hesten var tidligere – hvilket kan være en uvurderlig hjælp. Du kan få svar og blive mindet om små detaljer, som du på tidspunktet ikke fandt væsentlige, men som alligevel viste sig at have en afgørende betydning.


Heste er individer og har derfor brug for forskellige træningsmetoder. Nogle heste fungerer bedst, hvis de trænes dagligt selvom dette indebærer at de bliver skridtet ud på tur én til to gange i ugen. Andre vil have behov for én eller to fridage, f.eks på fold eller løs i hallen for fungere optimalt. Man skal altså være lydhør og finde frem til hvad der fungerer bedst for den enkelte hest.


Hvis du har mulighed for at lave trænings- og stævneplanerne i samarbejde med din underviser/træner, så er det naturligvis kun endnu bedre, da denne ofte har et mere realistisk billede af hvad du og din hest vil kunne præstere.

BOM!

Webbläsaren du använder är diskad.

Vi rekommenderar dig att uppleva nya hemsidan med någon av följande webbläsare:

Google Chrome, SafariFirefox eller Microsoft Edge.