\\r\\n \",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:230.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/hjelme\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/hjelme\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/hjelme\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:232\":{\"id\":232,\"name\":\"Rideudstyr og ridetøj\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Når du har besluttet dig for at gå til ridning, er det vigtigt at du vælger det rigtige basisudstyr samt det vigtige sikkerhedsudstyr, som skal beskytte dig hvis uheldet er ude. Heste- og ridesport kan være forbundet med risici, men der er meget vi selv kan gøre for at begrænse ulykker og skader. Det første er, at man lærer at håndtere og forstå hesten og det andet er at man vælger det rigtige sikkerhedsudstyr. Man behøver ikke at have det aller smarteste udstyr eller det sidste nye ridetøj eller sko for at kunne ride - men mange gange bliver det faktisk nemmere hvis vi anvender netop det tøj og de sko som producenterne har udviklet til formålet.
Vi begynder tættest kroppen. Det at vælge det rigtige undertøj kan rent faktisk bidrage til en bedre ridetur. Som kvinde er det f.eks. vigtigt at du har en god sport-bh, der både støtter barmen og din ryg. Trusser og andre underbenklæder bør ikke have nogle sømme som kan gnave, når du sidder i sadlen.
\\r\\n
Overkroppen
\\r\\n
Man kommer nemt til at svede både under ridningen og af staldenarbejdet, så derfor er det en fordel at have noget på inderst, der er lavet af et funktionsmateriale, så fugten transpoteres væk og du ikke bliver kold. Den trøje eller jakke som du har uden på, bør også have en fugttransporterende egenskab, så du holdes tør og varm. Vælg gerne tøj som er blødt, behageligt og kropsnært, da stort og poset tøj ikke anbefales, da du mister følingen og din eventuelle underviser har svært ved at se din opstilling. På jakker som er forsynet med hætter er det af sikkerhedsmæssige årsager bedst at disse er letaftagelige, hvis f.eks en gren uheldigvis skulle sætte sig fast i hætten, når du rider ude.
\\r\\n
Ridebukser og overtræksbukser
\\r\\n
Ridebukser sidder godt og mindsker risikoen for gnavsår og afhængigt af materialet kan de også få dig til at sidde bedre og roligere i sadlen. Ridebukser skal sidde godt til for at undgå folder som kan give dig gnavsår. Sømmene på ridebukser er også placeret således at de ikke skal kunne genere. Ridebukser kan være lavet i mange forskellige materialer: bomuld, polyester, micropolyamid og elastan er nogle af de mest almindelige.
\\r\\n
Ridebukser kan være med fuldskind, knæskind eller helt uden skind. Dem med fuldskind giver generelt et bedre greb i sadlen, mens nogle føler at de kommer dybere ned i sadelen helt uden skind eller med en knæskindsbuks. Det er en smagssag.
\\r\\n
Ridebuksen er oprindeligt tænkt at skulle bruges sammen med ridestøvler, men idag bruger vi dem også med ridesko og leggins/støvleskafter. Har du derimod en jodhpur-/islænderbuks så har du kun brug for en ridsko. Jodhpur-/islænderbukser er nemlig længere og lidt bredere forneden. Mange har også en strop som skal placeres under foden for at undgå at buksebenet glider op, når du sidder på hesten.
\\r\\n
Der findes også forskellige overtræksbukser, der kan holde dig tør og varm eller holde stævnebukserne rene. Chaps er praktiske og enkle at tage udover ridebukserne. Det er faktisk muligt at tage dem af eller på mens du sidder på hesten! De fleste chaps er lavet i ruskind eller nappa (glat skind), men der findes også nogle der er lavet af vandtæt nylon og de fungere rigtigt fint i regn og blæst.
\\r\\n
Om vinteren kan man også bruge thermoridebukser, som man enten har uden på ridebukserne eller uden over f.eks. et par thermoleggings. Fordelen ved thermoridebukser i forhold til almindelige overtræksbukser er at disse normalt er forsynet med lynlåse hele vejen ned af begge ben, hvilket gør at det er nemmere at tage dem af og på. De bør desuden være forsynet med fuldskind, så du sidder bedre fast i sadlen.
\\r\\n
Handsker
\\r\\n
Brugen af handsker under det daglige arbejde med hestene og i stalden er en god måde at beskytte sine hænder på. Man kommer nemt til at \\\"brænde\\\" sig på trækketovet, hvis man går med en hest som pludselig forsøger at komme væk. Hvis du også rider med handsker, så brug en så blød handske som muligt for optimal kontakt med tøjlen. Om vinteren er trefingervanten rigtig god og varm til rideturen.
\\r\\n
Pisk og sporer
\\r\\n
Når man rider kan man nogle gange have brug for et ekstra hjælpemidddel i form af pisk eller sporer. Begge dele findes i flere forskellige typer, længder og størrelser for at kunne passe både dig og hesten. Hverken pisk eller sporer må bruges til afstrafning af hesten. Begge dele er udelukkende et hjælpemiddel til at forstærke/tydeligøre dine hjælper. Dette må vi aldrig glemme! Skal du deltage i et stævne eller en konkurrence, så er det vigtigt at du tjekker reglerne i det pågældende stævnereglementet inden.
\\r\\n
Vigtigt at være opmærksom på!
\\r\\n
Lad aldrig dit sikkerhedsudstyr ligge i solen, f.eks på hattehylden i en bil, da solens stråler kan påvirke materialet i udstyret.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:232.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/rideudstyr-og-ridetoj\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:233\":{\"id\":233,\"name\":\"Ridestøvler og ridesko\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Om man foretrækker ridestøvler eller ridesko er lidt en smagssag. Ridestøvler findes i mange forskellige modeller og prisklasser. Når man begynder at gå til ridning og måske ikke vil ofre det helt store på udstyr kan en kunstlæderstøvle være rigtig god. Den er også ideel til børn som stadig vokser. Kunstlæderstøvlen er desuden vedligeholdelsesfri og tåler vand i modsætning til en læderstøvle, der jævnligt skal pudses og plejes.
\\r\\n
Forskellige modeller af ridestøvler
\\r\\n
Hvilken model støvle man vælger, afhænger naturligvis af hvad man bedst kan lide og hvilken der føles mest komfortabel. Rider man stævner, kan det dog også have stor betydning for valget af støvler. Dressurstøvler er traditionelt stive i skaftet og de helt dyre modeller har oftest lynlåsen placeret foran på indersiden. Spring- og allroundstøvlerne er normalt mere bløde og behagelige. De har oftest snører foran på foden og en gennemgående lynlås bag på. Når du vælger støvler, så må de gerne være lidt til den høje side, da de vil synke sammen, når de først er gået til. Det synes ikke pænt, hvis støvlen ikke er høj nok. Hvis det i starten føles meget ubehageligt med de høje skafter, så kan man anvende en korkkile, og derved undgå gnavsår i knæhaserne.
\\r\\n
Ridesko og støvleskafter/leggins
\\r\\n
Ridestøvler giver en bedre støtte til schenklen end ridesko, men vil man helst have en ridesko så kan man komplettere denne med leggins/støvleskafter, så får man et støvlelignende udseende. Fordelen ved denne kombination er, at den oftest er billigere og det er betydelig lettere at finde noget som passer perfekt både på foden og benet, hvis man ikke passer standardstørrelserne.
\\r\\n
Om vinteren, når man bruger lidt kraftigere og grovere fodtøj, kan det være nødvendigt at skifte stigbøjlerne til en større størrelse for at undgå at foden sidder fast i bøjlen.
\\r\\n
Staldsko og staldstøvler
\\r\\n
Vær opmærksom på at både ridestøvler og ridesko kun bør anvendes når du rider og ikke i stalden, da hverken såler, sømme eller lynlåse har godt af at komme i kontakt med f.eks. mudder og hestemøg.
\\r\\n
Under staldarbejde og den daglige omgang med hesten, anbefales det at anvende robuste sko med kraftige såler. Der findes forskellige sikkerhedssko som er forsynet med stålkappe for at beskytter tæerne. Der findes også sko med sikkerhedssåler, der forhindrer at man træder f.eks. et søm op i foden samt fodtøj der er særligt egnet til at modstå urin og kemikalier.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:233.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/ridestovler-og-ridesko\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:814\":{\"id\":814,\"name\":\"Sådan klæder du dig rigtigt\",\"level\":3,\"parentId\":228,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/sadan-klaeder-du-dig-rigtigt\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
En super god ridetur eller fin tid i stalden, uanset vejr og sæson sikrer du ved at klæde dig på med omtanke. Ja, vi kan naturligvis ikke vide, hvilket humør din hest vil være i, men med det rigtige ridetøj slipper du i alt fald selv for at fryse eller svede. Vi bad vores tøjdesigner, Ann-Therese Helgesson op tips til, hvordan man klæder sig på - uanset vejret.
\\r\\n
Forår/sommer
\\r\\n
✓ Ridebukser mindsker risikoen for gnavsår. Smag og behag afgør, om du ønsker ridebukser med fuld- eller knæskindsforstærkning, eller med silikoneforstærkning eller helt uden forstærkning. Sats på bukser med funktionsmateriale, som afviser snavs, er hurtigtørrende, vandafvisende og uv-sikre. Rider du i et par rideleggings, skal de være behagelige, og ikke have generende sømme.
\\r\\n
✓ T-shirt, polo, let skjorte, funktionstop eller strikket trøje? Det afhænger af hvad og hvordan, du skal ride. Hvis du er i skoven og risikerer at rive dig på grene, er det fx godt at vælge en trøje med lange ærmer, så du beskytter dig på bedste vis.
\\r\\n
✓ Sommer og regn hører desværre ofte sammen. Hvis du bare skal gå mellem stald og ridehus, fungerer en poncho fint, men hvis du kan se frem til en tur i skoven, er det smart at tage en regnjakke på.
\\r\\n
✓ Med tynde sommerhandsker beskytter du dine hænder, samtidig med, at du opnår et bedre greb om tøjlerne.
\\r\\n
✓ En ventileret letvægtshjelm sikrer, at du ikke får det for varmt, selvom du bliver udsat for sol.
\\r\\n
✓ Med en taljetaske kan du have mobilen med dig hele dagen, når du kun er iført T-shirt og ridebukser. Praktisk og godt.
\\r\\n
✓ Til sidst, vælg et par ridestøvler, jodhpurs, leggings eller chaps, som passer til netop dig.
\\r\\n
Efterår/vinter indendørs
\\r\\n
For ikke at fryse - eller svede unødigt - er lag på lag-metoden den bedste løsning. Du kan altid tage et lag af eller på under træningen. Ridesport er en fysisk krævende sport, hvor det er smart at bruge funktionstøj, som er tilpasset til den gren af ridesporten, du udfører.
\\r\\n
✓ Ridebukser mindsker risikoen for gnavsår. Smag og behag afgør, om du ønsker ridebukser med fuld- eller knæskindsforstærkning, eller med silikoneforstærkning eller helt uden forstærkning. Sats på en vinterudgave i softshellstof. De er elastiske med fleece på bagpå og med børstet inderside, som forbedrer luftgennemstrømningen. Tag vinterundertøj på, hvor du fryser meget.
\\r\\n
✓ Mange ryttere kommer til ridning i vest, mikrofleecejakke og med en jakke udenpå. Vesten, med elastisk stof i siderne, bør være tynd, men dog varme, hvor det virkelig gør nytte. En tynd vest gør forresten, at ridelæreren tydeligt kan se, hvordan du sidder og bevæger dig i sadlen.
\\r\\n
✓ Rider du meget og vil gerne have bedre blodcirkulation i læggene, så de ikke bliver stive og hårde, er kompressionsstrømper helt perfekte. Det mindsker også træningsømheden bagefter. Men jeg vil nu også slå et slag for uldstrømper. Uld er et fantastisk materiale - året rundt.
\\r\\n
✓ Sats på et par almindelige ridehandsker i smidigt kunststof med overhånd i blød mesh eller et par skindhandsker.
\\r\\n
✓ Du kan tage en ridenederdel på undervejs til træning og ved opvarmning. Den varmer lårene, hvor man tit fryser.
\\r\\n\\r\\n
Efterår/vinter udendørs
\\r\\n
✓ Godt og slidstærkt undertøj er et must. Invester også i en fleecetrøje eller en strikket trøje samt en tyk jakke. Hvis du fx skridter i en time, kommer man let til at fryse, hvis ikke jakken kan holde på varmen. Ved hård intervaltræning eller ved galoptræning, virker en skaljakke godt også i kulde, selvom du klæder dig på efter lag på lag-metoden.
\\r\\n
✓ Med en overall får du automatisk meget varme omgående. Men undgå at tage for meget på. Det er aldrig sjovt at blive svedig og fugtig.
\\r\\n
✓ En halsdisse er perfekt, så den kolde luft ikke trænger ind i jakken ved halsen. Du kan også tage den over hovedet under hjelmen, så halsdissen dækker dine kinder. Se halsdisse som et multiværktøj, når det blæser.
\\r\\n
✓ Med kraftige handsker med vattering på overhånden, beskytter du dine hænder mod kulde samtidig med, at du opnår et godt greb om tøjlerne.
\\r\\n
✓ Dine fødder er i særdeleshed udsat for kulde. Husk at du altid skal kunne bevæge dine tær, så lad være med at tage fem par strømper på og tro, at det løser problemet. Tæerne har behov for plads. Rid i stedet i flere lag med uldstrømper samt uldsåler. Også dine lår er udsatte om vinteren. Vælg derfor en længere ridejakke- eller frakke. Invester desuden i vatterede bukser samt ørevarmere for dine øres skyld.
Alle ridebukser er forskellige med hensyn til pasform, materiale og funktion. En ridebuks skal være behagelig at have på, så pasformen er absolut vigtigst. Prøv gerne flere forskellige for at finde den model, der sidder bedst på dig. Selvom alle ridebukser er strækbare, kan der være stor forskel på pasformen. Du skal kunne bevæge dig frit, så prøv gerne at bøje i knæene og gå ned på hug.
\\r\\n
Kvalitet og egenskaber
\\r\\n
Vores ridebukser er fremstillet i forskellige materialekombinationer og funktionsmaterialer, så du kan tilpasse dit valg efter årstiden og temperaturen. Vælg et materiale du finder behageligt. Det skal føles rart mod huden. Undersøg derefter de forskellige egenskaber ved materialekombinationen. Hvis bukserne er i firevejs-stretch, har de en ekstra god pasform og giver dig maksimal bevægelsesfrihed. Hvis du vælger et funktionelt materiale, er det normalt åndbart, men kan også være smudsafvisende, hurtigtørrende og UV-sikkert.
\\r\\n
Nogle modeller har yderligere funktioner. Vores stretchbuks i elastisk softshell er f.eks. foret med varmt fleece på indersiden, hvilket gør den til en populær vinterbuks. Der er også højteknologiske ridebukser med Icefil®, der holder dig kølig og transporterer fugt væk fra kroppen, Core Control Technology ™, som giver ekstra støtte til coremusklerne (mave og ryg) og Calf Fit System ™, der støtter både leg og ankel samt lindrer trykpunkter og friktion i støvlerne.
\\r\\n
Funktionalitet
\\r\\n
Vælg ud fra dit behov. Silikone/PU giver, alt efter mønster og placering, et optimalt greb i sadlen. Buksen kan enten være med fullgrip i Silikone/PU eller kunstskind (Daewoo). Generelt giver fullgrip det bedste greb i sadlen, men det handler mest om din egen oplevelse og hvad der forbedrer netop din ridning. Ønsker man ikke fullgrip, så kan man vælge en knæforstærket buks med silikone/PU, kunstskind eller stof alene.
\\r\\n
Detaljer
\\r\\n
Normalt er taljen på ridebukser lidt højere bagpå for at undgå ubehagelige \\\"slip\\\", og at buksen gaber, når du sidder i sadlen. Sømmene er strategisk placeret, så de ikke nager, og benlukningerne er enten i elastisk materiale eller med velcro, hvilket gør det nemt og behageligt. De fleste modeller har standard benlængde, men vi har også modeller med ekstra benlængde. Praktiske lommer med eller uden lynlås og dekorative detaljer er med til at give et stilfuldt look.
\\r\\n
Ridetights/rideleggings
\\r\\n
Behagelig og mere strechty variant af ridebuksen med elastik i taljen og forskellige greb i silikone/PU.
\\r\\n
Chaps
\\r\\n
Bliv rideklar uden et tøjskifte! Anvendelsesmulighederne for chaps er mange. Brug dem som en overtræksbuks, der holder dig ren i stalden. De holder dig tør, når det regner eller sneer. Og naturligvis til ridebrug, hvor de støtter dine ben og giver et godt greb i sadlen. Du behøver ikke hoppe af hesten for at tage dem af. Bliv siddende i sadlen og åbn blot lynlåsene og det justerbare bælte i taljen. De klassiske materialer er ruskind og nappa. Der findes også modeller i varmt elastisk neopren med grip på knæene samt i vejrbestandig nylon, som både er lette at have med sig og tage på.
\\r\\n
Thermobukser
\\r\\n
Bukserne, der gør det skønt at ride ud i kulden! Tag dem uden på ridebukserne eller over et par termoleggings og nyd tiden med hesten. Vores termobukser er med fullgrib for at give det bedste greb i sadlen. De er foret, vandtætte og åndbare. Taljen er elastisk og sømmene tapede. Lynlås langs benet gør det nemt at tage dem af og på. Vil du have en mere moderne udgave, når du står bag barrieren eller er i stalden, så prøve en ridenederdel. Stilfuld, praktisk og dejlig varm. Selv når du sidder på hesten - naturligvis!
Hööks stræber efter at fremstille produkter med god kvalitet og stiller høje krav til kvaliteten. Det er vigtigt at pleje produkterne på den rigtige måde, for at de skal holde så længe som muligt. Undgå at vaske produkter i tekstil unødigt, da det kan have negativ effekt på tøjets livslængde og også på miljøet.
\\r\\n
\\r\\n
Funktionsbeklædning med vandafvisning / åndingsfunktion
\\r\\n
Tænk over ikke at vaske funktionsbeklædning unødigt. Det er dog værd at tænke over, at funktionsmaterialer, der ånder, får dårligere åndingsevne, når de bliver snavsede, også vandafvisningen kan formindskes, når materialet bliver snavset. Husk at følge vaskeanvisningen for det respektive produkt nøje. At lukke velcrobånd, lynlåse, knapper o.s.v. ved vask er med til at mindske slidtage. Brug ikke skyllemiddel ved vask af funktionsbeklædning, der det kan påvirke både tøjets funktion såvel som miljøet negativt.
\\r\\n
Vandafvisningen formindskes desværre altid gradvist på funktionsbeklædning både ved brug og vask. Hvis vandet på ydersiden holder op med at ligge som perler, kan imprægneringen gentages ved at opvarme produktet på lav temperatur ved fx strygning eller ved at tørretumble det.
\\r\\n
Hvis dette ikke længere virker, anbefaler vi, at man genimprægnerer tøjet. Husk at anvende en imprægnering uden fluorkarboner og følg tøjets vaskeanvisning ved imprægneringen.
\\r\\n
Kunststof
\\r\\n
Kunststofmaterialer er ofte relativt lette at pleje og kan sagtens vaskes i en almindelig vaskemaskine. Tænk over ikke at vaske funktionsbeklædning unødigt, det sparer både på tøj og miljø. Følg vaskeanvisningen omhyggeligt og brug ikke skyllemiddel. Undgå så vidt muligt også at tørretumble tøjet, men følg vaskeanvisningens anbefaling.
\\r\\n
Bomuld
\\r\\n
Ved vask af bomuldsprodukter, husk som sædvanligt at følge tøjets vaskeanvisning og undgå at anvende skyllemiddel. Tøj, der ikke tørretumbles, holder længere, og det sparer også energi.
\\r\\n
Uld
\\r\\n
Uldfibre er i sig selv smudsafvisende og antibakterielle. På grund af dette er det ofte nok at lufte et stykke uldtøj for, at det skal føles frisk igen. Ved vask af uldtøj er det vigtigt at følge tøjets vaskeråd omhyggeligt, da ikke alt uldtøj kan vaskes i maskine. Det er vigtigt ikke at vaske for varmt samt at anvende vaskemaskinens uldprogram i de tilfælde, hvor tøjet kan maskinvaskes. Hvis uldtøj vaskes for varmt med for hård en bearbejdning, kan ulden filte og tøjet krympe. Brug ikke skyllemiddel ved vask af uldbeklædning, da det kan skade uldfibren.
\\r\\n
Imprægnering
\\r\\n
De vandafvisende behandlinger, som Hööks bruger, er altid uden fluorkarboner (PFC-fri), fordi det er materialer, der er skadelige for både mennesker og miljø. Vandafvisning formindskes gradvis efter både vask og brug, og når det sker, anbefaler vi, at man genimprægnerer tøjet. Husk at anvende en imprægnering uden fluorkarboner (uden (PFC), og følg tøjets vaskeanvisning ved imprægneringen.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2221.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\":{\"id\":\"hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"path\":\"/hooks-academy/udstyr-til-rytteren/skotselrad-klader-och-utrustning\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:234\":{\"id\":234,\"name\":\"Om hesten\",\"level\":2,\"parentId\":155,\"hasSubcategories\":true,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:235\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:236\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:2775\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:237\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:238\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:239\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:240\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:241\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:933\",\"typename\":\"Category\"}],\"content\":\"\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/om-hesten\":{\"id\":\"hooks-academy/om-hesten\",\"path\":\"/hooks-academy/om-hesten\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:235\":{\"id\":235,\"name\":\"Mindre lidelser og små skavanker\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten/mindre-lidelser-og-sma-skavanker\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Heste er store og følsomme dyr. Sørger du for jævnligt at tjekke hesten grundigt igennem, kan du opdage mindre lidelser og små skavanker, inden de udvikler sig og kræver dyrlægebehandling. Her kommer nogle relativt almindelige lidelser og skavanker som du normalt selv kan behandle, men er du det mindste i tvivl så kontakt din dyrlæge.
\\r\\n
Små sår
\\r\\n
De mindre sår som hesten ofte får, der ikke er så dybe og ikke bløder så meget, at de skal syes kan du selv tage hånd om. Rens såret med vand og sæbe eller en saltvandsopløsning. Sørg for at sårkanterne holdes rene, eventuelle hår omkring såret klippes væk, så det bliver nemmere at holde såret rent. Påfør et tyndt lag sårsalve eller spray med sårplaster/sårspray for at beskytte såret mod infektion. Nogle sår kræver bandagering for at forhindrer at der kommer snavs og skidt i såret.
\\r\\n
Muk
\\r\\n
Muk er en hudinflammation i hestens kodeled. Huden i kodeleddet er tynd og sart, så der kommer nemt sår, hvis hesten går på en mudret eller fugtig fold. Hvis disse sår inflammeres kaldes det for muk. Den bedste måde at forebygge muk på, er at sørge for at holde hestens ben så rene og tørre som muligt. Har hesten fået muk så er det vigtigt at du er omhyggelig med at behandle den, så det ikke spreder sig op ad benet. Spreder inflammationen sig til lymfekarrene kan hesten få lymfangitis. Lymfangitis gør at lymfekarrene ikke kan transportere væske væk fra vævet, hvilket bevirker at benet hæver voldsomt.
\\r\\n
Sådan kan du behandle muk:
\\r\\n
\\r\\n
Vask benet grundigt med sæbe eller en mild klorhexidin opløsning
\\r\\n
Tør benet omhyggeligt med et håndklæde.
\\r\\n
Smør kodeledet med en blødgørende salve. F.eks. har Salicylsyre vaseline en god effekt på muk.
\\r\\n
\\r\\n
Gentag behandlingen dagligt i 5-7 dage. Bliver det ikke bedre, så kontakt din dyrlæge.
\\r\\n
Har hesten først har haft muk, så har den større risiko for at få det igen. Vær opmærksom herpå og sørg for at holde kodeleddene rene.
\\r\\n
Sur stråle
\\r\\n
Sur stråle er et bakterie-/svampeangreb i hoven. Forrådnelsen opstår oftest i selve strålen, men også andre dele af hoven kan blive angrebet. Hoven/strålen bliver blød og svampet samt ildelugtende. Årsagen er oftest dårlig hovhygiene og at hesten står på et vådt og beskidt underlag. Smalle hove med dybe kløfter kan også være en indirekte årsag.
\\r\\n
Sådan kan du behandle surstråle:
\\r\\n
\\r\\n
Sørg for at hoven rengøres dagligt og hesten har en ren og tør madras at stå på
\\r\\n
Spray hoven med f.eks. fortyndet Jodopax som virker desinficerende og bakteriedræbende.
\\r\\n
Tjære og kobbersulfat er godt til behandling af sur stråle, men der findes også mange andre effektive produkter på markedet.
\\r\\n
\\r\\n
Spiserørsforstoppelse
\\r\\n
Spiserørsforstoppelse er når hestens spiserør bliver forstoppet. Det kan skyldes uopblødt Betfor eller mash/slobber, store æblestykker eller bare det almindelige foder. Hesten bliver meget urolig, hoster, skummer og man kan se foderrester komme ud gennem næseborene. Tag omgående alt foder fra hesten, massere forsigtigt på venstre underside af halsen. Kontakt dyrlægen omgående, hvis ikke øjeblikkelig bedring indtræffer.
\\r\\n
For at undgå hesten får spiserørsforstoppelse bør du altid give hesten sit grovfoder inden den får sit krybbefoder. Hvis hesten har tendens til at spise for hurtigt, så kan du lægge nogle større sten i krybben og herved undgå at hesten forsluger sig. Opblødt foder kan også forebygge forstoppelsen.
Heste bliver præcis som os mennesker indimellem syge og nogle er mere sarte og modtagelige end andre. Hvis du kender din hest godt, så vil du tidligt opdage, hvis noget er galt og hurtigt kunne igangsætte en eventuel behandling.
\\r\\n
Kolik
\\r\\n
Kolik er en samlet betegnelse for smerter i maven. Har hesten kolik ses det oftest ved at den bliver urolig, skraber med forbenene, løfter bagbenene og kigger om mod maven. Den vil gentagende gange lægge sig ned og rulle. Har du mistanke om kolik, så fjern alt hestens foder og forsøg at få hesten til at bevæge sig. Træk eller longere den let, det kan hjælpe med til at få maven i gang. Hjælper det ikke eller er hesten meget påvirket, så tøv ikke med at kontakte dyrlægen. Inden du ringer og hvis det ikke er akut, kan det være en god ide først at kontrollere hjerteslag/puls, slimhinder, tarmlyde (det er ikke gode tegn, hvis ikke der er nogle lyde), temperatur og afføring. Hvis hesten er for urolig til af få taget puls og temperatur, så lad være. Risikoen for at der kan ske en ulykke vil være for stor.
\\r\\n
Du kan forebygge kolik ved at sørge for:
\\r\\n
\\r\\n
Fri adgang til drikkevand
\\r\\n
Regelmæssig motion
\\r\\n
God foderhygiejne
\\r\\n
At give opblødt Betfor eller kogt hørfrø der har en positiv indvirkning på tarmfunktionen
\\r\\n
Regelmæssigt ormetjek
\\r\\n
Regelmæssig tandtjek
\\r\\n
\\r\\n
Nyreslag
\\r\\n
Nyreslag viser sig ved at hesten bliver stiv og ikke vil gå. Den sveder og er øm ved berøring af muskulaturen ved bagparten. Urinen får en rødlig farve og både åndedræt og puls stiger. En hest som uregelmæssigt motioneres/trænes eller der ikke sættes ned i foder under træningsfrie perioder har større risiko for at blive ramt. Det er når hesten skal i bevægelse igen efter en kort pause af symptomerne viser sig. Hvis du har mistanke om nyreslag, så lad omgående hesten stå stille. Giv den et dækken på så musklerne holdes varme, tilbyd den vand og hvis den lægger sig ned, så lad den ligge, men sørg for at den ligger så blødt som muligt. Kontakt omgående dyrlægen for rådgivning og eventuel behandling.
\\r\\n
Følgende kan være med til at forebygge nyreslag:
\\r\\n
\\r\\n
Regelmæssig motion
\\r\\n
Grundigt tjek af foderrationerne, nedsæt mængden ved træningsfrie perioder
\\r\\n
Giv evt. et tilskud af selen, vitamin E og B. Vær opmærksom på at du ikke overfodrer med selen og vitamin E.
\\r\\n
\\r\\n
Forfangenhed
\\r\\n
Forfangenhed er en inflammation i hoven som er meget smertefuld. Hesten kan ikke gå, hovene bliver varme, specielt forhovene. Man oplever en øget puls i koden.
\\r\\n
Der findes tre kendte årsager til forfangenhed:
\\r\\n
1) Forfangenhed i forbindelse med foling. Efterbøren er ikke kommet ud og forårsager livmoderinflammation som påvirker cirkulationen i hovene.
\\r\\n
2) Forfangenhed pga. overbelastning. En hest som har været meget halt i en periode har risiko for at blive forgangen i det raske ben på grund af manglende aflastning.
\\r\\n
3) Foderrelateret forfangenhed. Den hyppigste form for forfangenhed er den foderrelaterede. Den kan skyldes at hesten har skiftet foder for hurtigt, du bør vænne hesten til et nyt foder over mindst to uger. Dette gælder også når hesten skal sættes på sommergræs. Årsagen kan også være den, at hesten har fået for meget foder eller græs. Der er derfor vigtigt at du nedjusterer fodermængden ved en skadespause eller under en mindre anstrengende træningsperiode.
\\r\\n
Får du mistanke om, at din hest er forfanget, så lad den stå inde på blødt og tørt underlag, fjern alt krybbefoder, køl gerne benene ned og kontakt dyrlægen. Det er meget vigtigt at hesten kommer i dyrlægebehandling så hurtigt som muligt.
\\r\\n
Halthed
\\r\\n
Hvis hesten træder forkert kan det medføre en akut forvridning med varme, hævelse og halthed til følge. Led og sener kan blive overbelastede og det kan medfører at hesten bliver halt. Frakturer ses heldigvis relativt sjældent hos heste. De kan være meget svære og komplicerede at behandle.
\\r\\n
Bliver din hest akut halt, så tjek allerførst at der ikke sidder noget fast i hoven. Mærk og tryk ned langs benet for at opdage en evt. varme, hævelse eller ømhed.
\\r\\n
Hvis hesten kun er lidt halt, så giv den fri et par dage og hold øje med at det ikke bliver værre. Opstår der ikke bedring eller er den blevet mere halt og måske ikke støtter på benet, så skal du kontakte dyrlægen.
Nu er føltiden i fuld gang over hele landet. Hvis du venter føl eller skal have et føl i din stald, er det godt at have styr på, de almindelige sygdomme, der kan slå føl ihjel og hvilke symptomer, du skal være opmærksom på.
\\r\\n
Hvert år fødes der tusindvis af føl i Sverige, og nu til dags er der mange hesteejere, som ikke kan tage blikket fra overvågningskameraet i deres venten på, at føllene sætter deres hove i boksstrøelsen. For det meste går både drægtigheden og folingen godt, og føllet fødes som en sund og rask bandit. Men ikke altid - nogle af de mest almindelige årsager, som føl dør af, er følsyge, forstoppelse og forkerte benstillinger.
\\r\\n
‑ De fleste sygdomme kan dukke op allerede mens hesten er føl. Vi ser tre diagnoser, som har større gennemslagskraft med gentagne antal hvert år, siger Karl-Henrik Heimdahl, hestedyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
\\r\\n
Følsyge
Følsyge er en bakterieinfektion, som slå føllet ihjel i løbet af de første leveuger, når føllets egne antistoffer ikke er fuldt udviklet. Infektionen begynder et sted i kroppen som infektion i led, infektion i hjernen, lungebetændelse eller diarré og kan i værste tilfælde udvikle sig til en såkaldt blodforgiftning (følsepsis). Bakterierne kommer ind i forbindelse med vejrtrækning, gennem munden eller ved infektion i navlen. Følsyge har som oftest et hurtigt sygdomsforløb.
\\r\\n
Symptomer
\\r\\n
\\r\\n
Nedsat appetit.
\\r\\n
Voldsom utilpashed og træthed.
\\r\\n
Visse kropsdele, blandt andet ører og ben, bliver kolde, da blodcirkulation i kroppen nedsættes.
\\r\\n
Ved ledinfektion ses halthed og desuden hævelse i det inficerede led.
\\r\\n
\\r\\n
Behandling
\\r\\n
Det er livsvigtigt at sætte behandlingen hurtigt i gang. Der kræves ofte intensiv, medicinsk behandling med fx antibiotika eller et plasmadrop med antistoffer, men også kirurgisk behandling kan være nødvendig.
\\r\\n
Mekonium-forstoppelse
\\r\\n
Føllet skal komme af med sin tambeg, mekonium, inden for de første 12 timer efter fødslen - ellers opstår der forstoppelse, og føllet får kolik. Tarmbegen er mørk og ofte formet i små, hårde kugler.
\\r\\n
Symptomer
\\r\\n
\\r\\n
Kolik.
\\r\\n
Føllet skraber med hovene og kigger mod sin mave.
\\r\\n
Føllet presser og forsøger at komme af med afføring.
\\r\\n
Hvis symptomerne bliver kraftigere, kan føllet finde på at lægge sig på ryggen og forsøge at rulle rundt.
\\r\\n
\\r\\n
Behandling
\\r\\n
Kontakt altid dyrlægen for rådgivning, men hvis du bliver opmærksom på problemet tidligt, kan det ofte løses ved at give føllet Mikrolaks eller lignende.
\\r\\n
Forkert benstilling
\\r\\n
Slår ofte for tidligt fødte føl ihjel, føl, som ikke vokser normalt eller som har ligget forkert i livmoderen. Føllet kan få forskellige slags forkerte benstillinger.
\\r\\n
Symptomer
\\r\\n
\\r\\n
Afvigende benstilling, enten ved at føllet er meget lav i koderne eller er meget stejl. I alvorlige tilfælde kan er føllet kraftigt indfodet eller fransker meget.
\\r\\n
Linjen fra forknæ til kode eller fra bagknæ til kode er ikke lige.
\\r\\n
Kraftig indfodet eller fransk stillet.
\\r\\n
\\r\\n
Behandling
\\r\\n
I milde tilfælde kan tilstanden gå i sig selv igen naturligt. Hvis der kræves behandling, er det vigtigt at foretage den i god tid, inden vækstområderne lukker sig. Konsulter en dyrlæge og en dygtig beslagsmed.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2775.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/om-hesten/folets-vanligaste-sjukdomar\":{\"id\":\"hooks-academy/om-hesten/folets-vanligaste-sjukdomar\",\"path\":\"/hooks-academy/om-hesten/folets-vanligaste-sjukdomar\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:237\":{\"id\":237,\"name\":\"Hestens adfærd og sanser\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten/hestens-adfaerd-og-sanser\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Hesten er et flok- og flugtdyr, hvilket betyder at flokken er meget vigtig for hesten. Det kan vi benytte os af, ved at blive en del af flokken - som hestens fører.
\\r\\n
At hesten er et flugtdyr gør at den helst vil flygte, hvis den bliver bange. Flugtinstinktet er stærkt hos hesten og det er noget du bør have kendskab til for at omgangen med hesten skal blive så sikker som mulig.
\\r\\n
At være fører indebærer ikke at du skal være streng og hård, men at du skal være tydelig, bestemt og konsekvent for at vinde hestens fortrolighed og tillid. Har hesten en rolig og selvsikker fører som signalerer at tingene er okay, så vil du kunne få hesten til undersøge og acceptere det, som den i første omgang blev bange for. Straf aldrig en hest som bliver bange, da du så bare forstærker det ubehagelige og du risikerer at få et endnu større problem end det måske var fra begyndelsen.
\\r\\n
Hesten sanser er særdeles veludviklede.
\\r\\n
Synet
\\r\\n
Hestens ører er placeret på hver sin side af hovedet, hvilket giver et meget stort synsfelt, men derimod intet direkte skarpsyn. Dette for at den nemt skal kunne opdage farer fra nær og fjern i alle retninger. Det kan sammenlignes med eksempelvis en løve som er et rovdyr, den har øjnene placeret forrest midt på hovedet og deres skarpsyn er særdeles godt for at kunne fokusere på sit bytte og nedlægge det.
\\r\\n
Lugtesansen
\\r\\n
Heste har en særdeles god lugtesans. Det ser vi f.eks. på hoppen som genkender sit føl på lugten eller hvis vi har blandet noget nyt i foderet, så vil man kunne se at hesten reagerer før den overhovedet har smagt. Hestene bruger også lugtesansen til at kommunikere med, de har ofte en hurtig mule-til-mule kontakt, når de hilser. Når du hilser på en ny hest, så er det ikke ualmindeligt at den snuser både længe og grundigt til dig for at få en fornemmelse af hvem du er. Det er takket været lugtesansen, at heste mange gange har kunnet opdage fare og rovdyr, dengang de levede vildt og på denne måde kunne komme i sikkerhed og overleve. Blæser det meget har heste svært ved at skelne mellem de forskellige lugte og det kan være en direkte årsag til, at hesten ofte bliver urolig og nemmere skræmt, da deres instinkt siger at de pga. vejrforholdt ikke vil kunne opdage en eventuel fare i tide.
\\r\\n
Smagssansen
\\r\\n
Smagssansen er tæt forbundet med lugtesansen. Vil du introducere noget nyt kan det være en rigtig god ide at vænne hesten til den nye smag. Dette kan være godt at have i baghovedet, hvis du har en hest som ikke drikker nok under et stævne, hvor vandet smager anderledes. Her kan du vænne den til at du blander æblecider i vandet, så det på denne måde kommer til at smage ens både hjemme og ude.
\\r\\n
Hørelsen
\\r\\n
Hesten hører ekstremt godt, den kan opfange både højere og lavere toner end vi mennesker. Den kan bevæge ørene uafhængigt af hinanden og herved opfange lyde fra forskellige retninger og lokalisere hvor de kommer fra. Det er også med ørene hesten viser om den er nygerrig, bange eller sur.
\\r\\n
Følesansen
\\r\\n
Hestens følesans er størst ved hovedet. Ved hjælp af følehår som sidder på mulen og omkring øjnene kompenseres der bl.a. for det meget begrænsede synsfelt, som hesten har lige foran sig. Følehårene på mulen/læberne gør også at hesten kan sortere maden fra. Du må aldrig klippe følehårene af!
\\r\\n
At hesten er meget følsom i huden, ved du måske allerede. Tænkt blot på hvor voldsomt din hest kan reagere, hvis en flue sætter sig på den. Vær opmærksom på dette under din håndtering af hesten, sommetider tager vi måske unødvendigt hårdt fat, hvor det måske er tilstrækkeligt med et let tryk eller tag.
Godt og sundt hestehold bygger på den viden du har, når det drejer sig om, hvad der er bedst for hesten. Dette gælder især fodring, træning og den daglige pasning.
\\r\\n
Har du hesten opstaldet, så skal stedet opfylde særlige krav og anbefalinger iht. lovgivningen om Hold af heste, det er f.eks. krav til boksstørrelsen, lofthøjde osv. som skal efterfølges. Staldmiljøet skal være godt, hesten må ikke udsættes for træk, fugt, støv eller støj. Du skal sørge for at hesten har et godt og tørt underlag at stå/ligge på. Går hesten i løsdrift skal den have mulighed for at kunne gå i læ for stærk sol, regn og vind. Går hestene ude hele vinteren, så skal der endvidere være en ren og tør liggeplads til dem.
\\r\\n
Hesten skal have adgang til godt og afbalanceret foder, hvis ikke den har fri adgang, så skal den fodres mindst tre og allerhelst flere gange om dagen. Hesten skal have fri adgang til drikkevand.
\\r\\n
Hvis hesten er opstaldet bør den dagligt komme på fold. Den bør også have mulighed få gå sammen med eller have kontakt med andre heste. Foldene må gerne tilbyde en eller anden form for beskæftigelse, f.eks. en bold eller birkekviste, hvis din hest nemt kommer til at kede sig. Hegnet skal være udformet således at hesten ikke kan komme til skade, eventuelt hegnstråd/bånd skal være velspændt, pigtråd må ikke anvendes.
\\r\\n
Heste har bedst af at bevæge sig, det er vigtigt at du kan tilbyde dem en god og varieret træning, så de derved får mulighed for at udvikle sig, blive stærkere, holdbare og få brugt deres energi.
\\r\\n
Hesten skal tilses dagligt selv om den går på græs. Du skal sikre dig, at hesten har det godt. Lav dig nogle rutiner vedr. det det daglige arbejde med hesten, så vil du få en glad og harmonisk hest – og får nogle fantastiske oplevelser!
Jo mere du omgås din hest, desto hurtigere opdager du, hvis der er noget der ikke er som det skal være. Tegn på at hesten ikke har det godt, kan være at den ikke spiser alt sit foder op, at den drikker for lidt, virker urolig og ruller sig eller bare står og hænger og ser mat ud.
\\r\\n
Der findes nogle gode retningslinier for, hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om at din hest ikke har det godt. For at vide hvad der er normalt for din hest må du tillære dig, hvordan din hest er når den er frisk.
\\r\\n
Temperatur
\\r\\n
Hestens normale kropstemperatur ligger mellem 37,0 og 38,2 grader. For at kende din hests normale temperatur, vil det være en god ide, at du i nogle dage tager din hests temperatur og helst på samme tidspunkt, f.eks. om morgenen.
\\r\\n
Puls
\\r\\n
Hesten har normalt mellem 28-40 hjerteslag pr. minut. Pulsen finder du lettest på den blodåre som findes på undersiden af ganaschen eller nede ved koden.
\\r\\n
Åndedræt
\\r\\n
Hesten tager normalt mellem 8-16 åndedræt i minuttet.
\\r\\n
Slimhinder
\\r\\n
Hestens slimhinder skal være svag rosa, løft op i overlæben, så ser du hvordan det ser ud.
\\r\\n
Dehydrering
\\r\\n
Hvis du hiver ud i skindet på hestens hals, skal det falde på plads et par sekunder efter du har sluppet det. Tager det længere tid, så kan hesten være dehydreret.
\\r\\n
Tarmlyde
\\r\\n
Læg dit øre mod maven, bagtil mod flanken, normalt vil du kunne høre tarmene (boblende lyd). På venstre side høres det mere og tydeligere.
\\r\\n
Afføring
\\r\\n
Har hesten tisset og skidt, ser det i så fald normalt ud eller er afføringen f.eks. løs/tynd?
\\r\\n
Udviser din hest en anden adfærd end normalt, så hold ekstra opsyn med den. Føler du dig usikker, så kontakt dyrlægen og rådfør dig med denne om eventuel behandling.
\\r\\n
Følgende bør være i et staldapotek
\\r\\n
- Febertermometer
\\r\\n
- Sårrens, f.eks. Jodopax
\\r\\n
- Saltvandsopløsning
\\r\\n
- Bomuldsvat
\\r\\n
- Forbindinger og sterile kompres
\\r\\n
- Gazebind og elastisk bandage
\\r\\n
- Selvklæbende bandage, flexbandage
\\r\\n
- Saks og pincet
\\r\\n
- Mild sæbe
\\r\\n
- Blødgørende salve, f.eks. Helosan eller Idomin
\\r\\n
- Doseringssprøjte, kan være god ved rensning af sår
\\r\\n
- Engangshandsker
\\r\\n
- Bremse
\\r\\n
- Plaster - til dig selv
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Her finder du information om hestens puls, åndedræt, temperatur m.v. Når du ved hvordan din hest er, når den ikke fejler noget, så er det altid nemmere at opdage sygdomme og lignende på et tidligt stadie.
\\r\\n
\\r\\n
Hvor høj puls hest, puls hest, hvilken kropstemperatur hest, temperatur hest, åndedræt hest, hest antal åndedræt pr. minut, hest åndedræt pr. minut, staldapotek, hvad skal der være i staldapotek
\\r\\n
Hestens almene tilstand/Hvis hesten bliver syg
\\r\\n
\\r\\n
Jo mere du omgås din hest, desto hurtigere opdager du, hvis der er noget der ikke er som det skal være. Tegn på at hesten ikke har det godt, kan være at den ikke spiser alt sit foder op, at den drikker for lidt, virker urolig og ruller sig eller bare står og hænger og ser mat ud.
\\r\\n
\\r\\n
Der findes nogle gode retningslinier for, hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om at din hest ikke har det godt. For at vide hvad der er normalt for din hest må du tillære dig, hvordan din hest er når den er frisk.
\\r\\n
\\r\\n
Temperatur
\\r\\n
Hestens normale kropstemperatur ligger mellem 37,0 og 38,2 grader. For at kende din hests normale temperatur, vil det være en god ide, at du i nogle dage tager din hests temperatur og helst på samme tidspunkt, f.eks. om morgenen.
\\r\\n
\\r\\n
Puls
\\r\\n
Hesten har normalt mellem 28-40 hjerteslag pr. minut. Pulsen finder du lettest på den blodåre som findes på undersiden af ganaschen eller nede ved koden.
\\r\\n
\\r\\n
Åndedræt
\\r\\n
Hesten tager normalt mellem 8-16 åndedræt i minuttet.
\\r\\n
\\r\\n
Slimhinder
\\r\\n
Hestens slimhinder skal være svag rosa, løft op i overlæben, så ser du hvordan det ser ud.
\\r\\n
\\r\\n
Dehydrering
\\r\\n
Hvis du hiver ud i skindet på hestens hals, skal det falde på plads et par sekunder efter du har sluppet det. Tager det længere tid, så kan hesten være dehydreret.
\\r\\n
\\r\\n
Tarmlyde
\\r\\n
Læg dit øre mod maven, bagtil mod flanken, normalt vil du kunne høre tarmene (boblende lyd). På venstre side høres det mere og tydeligere.
\\r\\n
\\r\\n
Afføring
\\r\\n
Har hesten tisset og skidt, ser det i så fald normalt ud eller er afføringen f.eks. løs/tynd?
\\r\\n
\\r\\n
Udviser din hest en anden adfærd end normalt, så hold ekstra opsyn med den. Føler du dig usikker, så kontakt dyrlægen og rådfør dig med denne om eventuel behandling.
\\r\\n
\\r\\n
Følgende bør være i et staldapotek
\\r\\n
\\r\\n
Febertermometer
\\r\\n
Sårrens, f.eks. Jodopax
\\r\\n
Saltvandsopløsning
\\r\\n
Bomuldsvat
\\r\\n
Forbindinger og sterile kompres
\\r\\n
Gazebind og elastisk bandage
\\r\\n
Selvklæbende bandage, flexbandage
\\r\\n
Saks og pincet
\\r\\n
Mild sæbe
\\r\\n
Blødgørende salve, f.eks. Helosan eller Idomin
\\r\\n
Doseringssprøjte, kan være god ved rensning af sår
\\r\\n
Engangshandsker
\\r\\n
Bremse
\\r\\n
Plaster - til dig selv
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
Spara
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:239.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/om-hesten/hestens-almene-tilstand\":{\"id\":\"hooks-academy/om-hesten/hestens-almene-tilstand\",\"path\":\"/hooks-academy/om-hesten/hestens-almene-tilstand\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:240\":{\"id\":240,\"name\":\"Foder og vand\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten/foder-og-vand\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Hesten er en planteæder og en vildhest græsser 16-18 timer i døgnet. Når hesten ikke kan græsse hele døgnet rundt, må vi altså fodre den.
\\r\\n
Der findes forskellige typer af foder: Grovfoder, kraftfoder, saftfoder, mineraler og vitaminer. Man skal fordele foderet, så jævnt ud over hele døgnet som muligt. Helst minimum tre gange, men meget gerne flere gange.
\\r\\n
Husk hvis du er i tvivl eller behøver hjælp med at forstå analyseværdierne så er det altid bedst at kontakte en foderekspert.
\\r\\n
Grovfoder
\\r\\n
Grovfoder er hestens vigtigste foder, og det som hesten skal have mest af.
\\r\\n
Hø, høsilage/wrap og ensilage er almindeligt grovfoder som du kan give hesten. Høet skal være grønt og bladrigt, dufte godt og ikke støve. Når du beregner den mængde hesten skal have, så regn med mindst 1 kg. tørsubstans pr. 100 kg. hest pr. døgn*. Eftersom hø indeholder en lille mængde vand, så bør man beregne 1,2 kg. hø/100 kg. hest pr. døgn. For at udregne hestens kropsvægt på en nem måde, så findes det særlige weightband, hvor du måler hesten rundt om sadelgjordlejet. Du aflæser efterfølgende hestens vægt direkte på vægtbåndet.
\\r\\n
For at sikre at hesten får alt det den har brug for, så er det vigtigt at man får analyseret sit grovfoder og ud fra resultatet beregner en korrekt foderration. Et godt grovfoder kan være fuldt tilstrækkeligt som eneste foder, medmindre du har en unghest, drægtig eller diegivende hoppe eller træner hårdt. Derimod må du supplere med kraftfoder hvis dit grovfoder indeholder for lidt af noget. Der findes flere forskellige slags kraftfoder med forskelligt indhold og dermed til forskellige behov.
\\r\\n
Vær opmærksom på at en balle med høsilage/ensilage har en begrænset holdbarhed afhængigt af eksempelvis temperatur, tørsubstans og ballestørrelse, med tiden ophører konserveringen i ballen og fodret bliver dårligt.
\\r\\n
Kraftfoder
\\r\\n
Kraftfodret er et suppleringsfoder og hvilket kraftfoder du skal vælge afhænger i høj grad af grovfoderanalysen og den hest du har, samt hvad den bruges til. Er hesten energisk eller doven, har den svært ved at holde huld, er den lidt for rund, trænes den meget, er det et føl eller en unghest som vokser, er den drægtig eller diegivende? Mange faktorer spiller ind!
\\r\\n
Eksempler på kraftfoder kan være havre, korn, hvedeklid og diverse forskellige fuldfoderblandinger, en del i pelleteret form.
\\r\\n
Saftfoder
\\r\\n
Betfor og gulerødder er to eksempler på saftfoder. Betfor er et biprodukt ved fremstillingen af sukker. Det indeholder meget sukker som giver energi og flot pels. Betfor kan også medvirke til at holde hestens mave i gang. Det skal altid opblødes og trække tilstrækkeligt inden det anvendes, ellers er der stor risiko for spiserørsforstoppelse og kolik. Gulerødder indeholder karotin som omdannes til A-vitamin. Gulerødder kan både gives friske eller som tørrede. Giver du hesten tørrede gulerødder så skal de også lægges i blød i god tid inden de kan anvendes.
\\r\\n
Mineraler, vitaminer og salte
\\r\\n
Ved at gøre brug af en grovfoderanalyse får du styr på hvilke og hvor mange vitaminer og mineraler du må supplere dit foder op med for at det bliver komplet. Salt er noget som hesten kontinuerligt har brug for, mængden varierer alt efter anstrengelse og varme. Derfor skal hesten altid have fri adgang til saltsten/sliksten.
\\r\\n
Vand
\\r\\n
Hesten skal altid have fri adgang til drikkevand og en hest kan drikke op til 50 liter pr. døgn. Drikker din hest af vandkop, så er det vigtigt at du tjekker om der er tryk nok på vandet, mindst 6 liter pr. minut. Fyldes vandkoppen for langsomt kan det medføre at hesten ikke får den mængde som den egentligt har behov for. Generelt drikker heste både mere og hellere af spand end vandkop, men det er et stort arbejde at fylde spandene og sørge for der altid er vand nok. Har hesten ikke fri adgang til drikkevand, så er der øget risiko for, at den kan få f.eks. forstoppelseskolik.
\\r\\n
Spara
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:240.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/om-hesten/foder-og-vand\":{\"id\":\"hooks-academy/om-hesten/foder-og-vand\",\"path\":\"/hooks-academy/om-hesten/foder-og-vand\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:241\":{\"id\":241,\"name\":\"Ormekur og vaccination\",\"level\":3,\"parentId\":234,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/om-hesten/ormekur-og-vaccination\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Alle heste rammes af indvoldsorm, men normalt udgør parasitterne ingen egentlig trussel mod hestens sundhed, såfremt parasitterne ikke forekommer i større mængder. Føl og ungheste er mest udsatte, da ældre heste normalt har skabt en immunitet over for parasitterne. For at vide om din hest er hårdt angrebet eller ej må du indsende en gødningsprøve fra hesten til et laboratorium eller aflevere den hos din dyrlæge.
\\r\\n
Det bedste tidspunkt at tage gødningsprøven er i april-maj. Så kan du nå at give en evt. ormekur inden hesten kommer på sommergræs og undgå smittespredning. Er din hest hårdt angrebet af parasitter, kan du tage en yderligere prøve ca. 14 dage efter ormekuren er givet. Et andet godt tidspunkt at tage en prøve er september-oktober inden hestene kommer ind fra sommergræs.
\\r\\n
Alle ormemidler til heste er receptpligtige. Årsagen er at mange parasitter er blevet eller risikerer at blive resistente over for eksisterende ormemidler. Hvis det konstateres at din hest er angrebet af parasitter, så kontakt din dyrlæge for at få råd og en recept på et ormemiddel.
\\r\\n
Nogle af de oftest forekommende parasitter er:
\\r\\n
\\r\\n
Stor og lille blodorm. Lever i hestens tyktarm. Kan ved hårdt angreb medføre kolik, diarré og afmagring. Effektivt at bekæmpe i foråret.
\\r\\n
Spolorm. Lever i tyndtarmen og forekommer oftest kun hos føl. Dårlig vækst, nedsat appetit og kolik kan forekomme ved smitte. Føl bør behandles mod spolorm, når de er 8 og 16 uger gamle.
\\r\\n
Bændelorm. Lever i passagen mellem tyndtarmen og blindtarmen. Kolik og blindtarmsforstoppelse kan forekomme ved større mængder af parasitter. Effektivt at bekæmpe i foråret.
\\r\\n
Hestebremser. Lægger æg på hesten hen over sommeren, specielt på forbenene. Når hesten klør sig med mulen får den æggene ind i munden som siden kommer ned i mavesækken, hvor de overvintrer. Store mængder kan medføre kolik og inflammatoriske processer. Effektivt at bekæmpe om efteråret, men det bedste er, hvis man kan fjerne alle æg fra hestens ben inden den får dem i sig. Selvom hestebremsen hverken stikker eller bider, reagerer hesten ofte voldsomt mod den.
\\r\\n
\\r\\n
De mest almindelige vaccinationer
\\r\\n
Influenza
\\r\\n
Hesteinfluenza inddeles i to typer, A1 og A2. Disse forekommer hele året rundt og er meget smitsomme. Symptomerne er høj feber, hoste og næseflåd. Du bør vaccinere din hest mod influenza. Hvis du ønsker at starte stævner, så skal du desuden kunne dokumentere at de påkrævede vaccinationer er overholdt. Tjek hvor ofte din hest skal vaccineres og kontroller med stævnereglementet at du følger reglerne. Er du i tvivl, så kontakt din dyrlæge.
\\r\\n
Stivkrampe
\\r\\n
Stivkrampe skyldes en bakterie som blandt andet findes i jorden. Sårinfektionen opstår oftest som følge af et stiksår i hoven eller et andet sted. Den gift som dannes angriber nervesystemet og gør at hesten bliver stiv og får svært ved at synke. Dødeligheden hos de ramte heste er høj og vaccination anbefales.
\\r\\n
Botulisme
\\r\\n
Fodrer du med høsilage/wrap eller ensilage kan du få din hest vaccineret mod botulisme, men tjek med din dyrlæge hvad denne anbefaler. Clostridium botulinum er en bakterie som danner nervegiften botulinumtoxin, som er direkte dødelig for heste. Denne bakterie kan opstå, hvis der under indpakningen er kommet jord eller døde dyr ind i ballen. Der stilles altså store krav til både slåning, presning, indpakning og opbevaringen for at få et godt resultat.
Heste er intelligente dyr, som man kan lære utrolig meget. Men de er alle vildheste indvendig og flugtdyr af natur, hvilket du bør have i tankerne, når du træner sammen med dem.
\\r\\n
– Som med al træning med dyr, gælder det om at finde dyrets motivation, hvis du vil lære dem noget. Og have tålmodighed, siger Jenny Yngversson, forsker og lærer i etologi, dyrebeskyttelse og dyrevelfærd på SLU.
\\r\\n
– Jeg er heste som vildheste. Uanset om der er en travhest eller en shetlænder, er de allesammen stadigvæk vildheste indvendig. Vi, som arbejder med heste, skal derfor vide, at de er flugtdyr, flokdyr, og at de har brug for at æde græs stort set hele tiden. Det er hestens drivkraft, fortæller Jenny og forklarer, at alle flokdyr er bange for ting, og netop rædsel påvirker indlæringsevnen negativt.
\\r\\n
– hvis du vil lære hesten noget nyt, gælder det om, at den ikke er bange, der vil være et dårligt udgangspunkt. Desuden bør alle, som gerne vil træne dyr, have sin grundviden om dyr på plads. Man skal forstå forskellen mellem positiv og negativ forstærkning,
\\r\\n
Mens nogle heste tydeligt viser deres rædsel, er andre sværere at aflæse.
\\r\\n
– Nogen løfter hoveder, viser det hvide i øjnene, puster næseborene op og trækker vejret hurtigt for at advare de andre heste i flokken. Nogle er mere diskrete, ligetil der pludselig kommer eksplotionsagtig reaktion, og det maksimale tegne på rædsel, som er panik og flugt.
\\r\\n
\\r\\n
\\\"Heste er ikke dumme\\\"
\\r\\n
Rædsel for ting og situationer kan man træne væk, og det gælder om, at man forstår, at det som hesten ikke er bange for hjemme, kan den alligevel blive bange for til stævne eller ridehuset.
\\r\\n
– Man kan have behov for at træne den samme ting igen nye steder. Det handler ikke om, at heste er dumme, det her er en egenskab, der trods alt har gjort, at de har overlevet i milioner af år. De er tilpassede til at være netop heste, så tab ikke tålmodigheden.
\\r\\n
Til forskel fra for eksempel kør, som har horn, har hestene intet naturligt forsvar, og tager derfor hellere flugten, hvis de føler sig truede.
\\r\\n
– De kan sparke, men flugt er det bedste forsvar. Igen, de er ikke dumme, men de flygter først og tænker efterfølgende helt enkelt, fordi det har været den mest succesrige taktik gennem millioner af år, siger Jenny.
\\r\\n
\\r\\n
Vend det til noget positivt
\\r\\n
Man kan berolige en skræmt hest, og Jenny deler gerne ud af nogle gode måder at tænke på.
\\r\\n
– Man kan vende det negative til noget positivt. Det kaldes modsat betinget, og betyder helt enkelt, at hesten kobler noget farligt til noget positivt, og dermed får en positiv følelse for det, som tidligere var farligt. Du kan fx tage \\\"slikdåsen\\\" frem samtidig med klippemaskinen. Hvis nu din hest er bange for paraplyer. Lad en hjælper holde hesten og en anden i en paraply. Slår i paraplyen op, kommer der tit en mindre reaktion fra hesten først, den løfter hovedet. Så kan personen med paraplyen gå lidt baglæns. Hesten kan bevæge sig hen mod den, og paraplyen fortsætter med at gå baglæns. Til slut kan hesten snuse til paraplyen, og så belønnes den med en godbid. På den måde er det negative blevet til noget positivt. Hvis hesten ikke vil have den godbid, som den egentlig rigtig gerne vil havde, er den særdeles bange, så sørg for at træde tilbage inden flugtreaktionen kommer, siger Jenny, og fortæller om at man bør lære at tage sin hests puls.
\\r\\n
– Så får en målestok for, hvor bange den faktisk er. Du tager lettest hestens puls under hagen tæt på halsen, eller på indersiden af forbenet ved knæet.
\\r\\n
Afbryd inden den tager flugten
\\r\\n
Er din hest er bange for trailer/lastbil? Det er den ikke alene om.
\\r\\n
– Som udgangspunkt er heste bange for netop hestetransportere/trailere, også selvom det naturligvis ikke er alle, der har et problem med det. Er din hest bange, så begynd ikke at træne sammen morgen, som I skal køre, begynd måske en måned inden, du har planer om at køre nogen steder med, at I går tæt på traileren. Skridt to er, at endnu tættere på og trin tre er et lille stykke ind afslappet og successivt.
\\r\\n
Det kan også lette træningen, hvis man har en ældre hest med.
\\r\\n
– Også en nervøs hest kan blive tryg, hvis der er villig til at bruge tid på det. Tab ikke humøret og tålmodigheden, og vær omhyggelig med, at du aldrig går så langt, at du udløser hestens flugtinstinkt, men afbryder inden.
\\r\\n
\\r\\n
Hav kontrol over dig selv
\\r\\n
Hvordan er det med, at heste synes at kunne aflæse hvordan rytteren har det, og hvilket humør rytteren er i? Jenny forklarer.
\\r\\n
– Endnu findes der ikke så meget forskning i emnet, men nogen viser, at hvis du har høj plus, kan det få hestens puls til at stige. Præcis som mange dyr kan vi blive spændte, og vi kan føle det hos dyr, og de kan føle det hos os. Formodentlig kan heste også aflæse nogle af vore ansigtsudtryk.
\\r\\n
Man kommer langt med at tage et dybt åndedrag og ånde ud.
\\r\\n
– Så slapper man af, og det påvirker hesten. Man skal kunne tage kontrol over sig selv og signalere, at nu slapper vi af. Eftersom vi under ridning har så stor kontakt med hesten, kender de os godt. Den mindste spænding forplanter sig i tøjlen og gennem vore lår. Vore impulsive reaktioner mod noget, kan vi jo ikke kontrollere, men hvis du selv bliver bange for noget, gælder det om, at du hurtigt får kontrol over dig selv igen.
\\r\\n
\\r\\n
Dårligt humør? Spring ridningen over
\\r\\n
Nogle undersøgelser peger også på, at heste bliver sværere at håndtere af mennesker, der har en negativ attitude overfor dem.
\\r\\n
– De som ikke synes om heste, havde sværere ved at kontrollere dem, og hvis du føler dig vred, irriteret og utålmodig, skal du ikke lave noget avanceret med hesten den dag. Det bliver bare svært og farligt, så måske er det nok bare at strigle hesten lidt. Personligt tror jeg, at vi kunne have glæde af ikke at give hesten skylden, men derimod finde problemerne hos os selv!
\\r\\n
\\r\\n
Dette er Jenny Yngversson
\\r\\n
Jenny er egentlig uddannet etolog/zoolog og biolog. Siden 1990'erne er hun fortsat med at uddanne sig i dyreadfærd ved SLU. Hun har forsket mest i landbrugsdyr som køer, svin og høns og har fra barn været en ægte hestepige. Interessen for dyr i almindelighed og heste i særdeleshed drejede hende ind på forskning i heste. Hendes første forskning handlede om skader hos heste, hvor hun ville finde ud af, hvad i hestens adfærd, der gør, at de så tit kommer til at skade sig selv ved hegn, kroge, spande, gitre og andet. I dag leder hun et projekt, hvor man sammenligner svenske rideskoler, der har løsdrift, respektivt bokse og spiltove. Resultatet forventes klart i løbet af sommeren 2018. Til hverdag arbejder Jenny som forsker og lærer på SLU indenfor etologi, dyrebeskyttelse og dyrevelfærd.
\\r\\n
Privat bruger hun tid på sin unge, nordsvenske arbejdshest, som hun uddanner i kørsel og ridning.
\\r\\n
\\r\\n
Jenny giver gode råd
\\r\\n
\\r\\n
Vælg hest efter dine egne evner og ønsker, så du ikke har urealistiske forventninger til din hest. Heste er særdeles lærenemme, men de er samtidig store flugtdyr med mange kræfter, og der sker mange ulykker i hestesporten.
\\r\\n
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
Jeg synes at rideskole eller travskole er et rigtigt godt sted at begynde! Jeg har været på mange rideskoler, og der er generelt et godt miljø for hestene. De lever i stabile hestegrupper, har mulighed for at være ude i flok. de er på fold og i stald med de samme heste og arbejder med de samme individer. Det er trygge heste, og de har dygtige, veluddannede mennesker, som bestemmer over deres belastning og foder.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Hægt dig sammen med en erfaren rytter på en sød pony og sug al den viden til dig, som du kan. Vælg den rigtige størrelse pony, og køb ikke en pony med det samme, hvis du ikke som forældre selv er erfaren, alternativt skal du have et godt netværk, hvor du kan få hjælp.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Vær sammen med så mange heste, som du kan. Tal med andre hesteinteresserede og stil spørgsmål om ridning, kørsel og hestehåndtering og tænk over, hvad der skete i forskellige situationer og hvorfor. Lær af dine fejltagelser ved at være ude i virkeligheden – altid med ridehjelm og rigtigt udstyr!
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Læs alt, hvad du falder over. Der findes rigtig meget at læse om på nettet og i bøger og læs med kritisk sindelag. Sammenlign, hvad forskellige personer siger, tjek film på YouTube og få gerne nogen til at filme dig, når du rider, kører eller håndterer hesten.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Træn hesten med en kommando til at stå stille. Det er lige så anvendeligt som \\\"sit\\\" til din hund.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Lær gerne hesten en kommando for at få den til at sænke hovedet. Det er praktisk i mange sammenhænge.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Tilvænning og omvendt forstærkning
\\r\\n
Noget, man har brug for grundviden om, er tilvænning, som betyder, at man ved hjælp af tilvænning mindsker reaktionen på noget, som tidligere var skræmmende. Man kan for eksempel se, at heste som tidligere har været bange for køer, men som har gået på en fold, der grænser op til en fold med køer, lidt efter lidt holder op med at reagere, eftersom der ikke sker noget farligt. Vi kan benytte af af tilvænning, når vi træner hestene, men det er vigtigt ikke at presse hesten for langt eller gå for hurtigt frem.
\\r\\n
En hurtigere måde at vende heste fra noget skræmmende er omvendt forstærkning. Det betyder, at hesten lærer koble det farlige med noget godt. For eksempel kan vi, hvis hesten er bange for klippemaskinen, give den godbidder, så den accepterer at være i nærheden af maskinen. Man øger kravene gradvist. Først får den en godbid, når klippemaskinen startes. Så får den godbidder, når vi \\\"klipper\\\" med maskinen slukket osv.
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:933.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/om-hesten/hestens-adfaerd\":{\"id\":\"hooks-academy/om-hesten/hestens-adfaerd\",\"path\":\"/hooks-academy/om-hesten/hestens-adfaerd\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:650\":{\"id\":650,\"name\":\"Materialer & funktioner\",\"level\":2,\"parentId\":155,\"hasSubcategories\":true,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/materialer-funktioner\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:651\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:1577\",\"typename\":\"Category\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:3202\",\"typename\":\"Category\"}],\"content\":\"\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/materialer-funktioner\":{\"id\":\"hooks-academy/materialer-funktioner\",\"path\":\"/hooks-academy/materialer-funktioner\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:651\":{\"id\":651,\"name\":\"Back on Track - Sådan virker det\",\"level\":3,\"parentId\":650,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/materialer-funktioner/back-on-track-sadan-virker-det\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"\\r\\n
Back on Tracks produkter indeholder moderne og videnskabelig tekstilteknologi, som bygger på unikke sammensætninger af reflekterende mineraler, som smeltes ind i stoffet. De naturlige mineraler opfanger kropsvarmen og forvandler den til langvarig, infrarød energi, som reflekteres tilbage til din hud, led og muskler. Mennesker og dyr afgiver kropsvarme både under hvile og aktivitet, så produkterne kan bruges, når det passer bedst.
\\r\\n
Værdien af den energi, som reflekteres og oplagres af stoffet kaldes emissivitet. Niveauet tilpasses efter hvert produkt og dets anvendelsesområde for at sikre en optimal balance for den ønskede effekt. Hvor meget refleksion et stof afgiver påvirkes af de udvalgte mineraler og sammensætningen af dem. Back on Tracks produkter har høj åndbarhed, hvilket forhindrer, at varmen lukkes ind eller isoleres – det er den infrarøde energi, som giver effekten.
\\r\\n
Den naturlige infrarøde energi er kendt for at øge blodcirkulationen og lette for produktion af kuldioxid i blodkarrene. Perfekt ved restituering eller for at bløde spændte muskler op. Effekten kan opleves på forskellig måde. For nogle opleves den som varme, men følelsen varierer lige som resultatet af anvendelsen er individuel.
\\r\\n
Brugerråd
\\r\\n
Begynd at bruge Back on Track
\\r\\n
Vore produkter skal introduceres gradvis for at vænne kroppen til effekten. Brug produktet maks. 4 timer de første 2-3 dage og øg efterhånden successivt med en time ad gangen.
\\r\\n
Efter introduktionsperioden
\\r\\n
Efter en introduktionsperioden bør man bruge produkterne mindst 8 timer per døgn, gerne længere. Allerede efter nogle timer oplever man ofte en positiv indvirkning på spændte muskler og stive led. Det kan tage 10-20 dage inden man opnår den maksimale effekt.
\\r\\n
Derefter skal produktet anvendes ifølge det mønster, du selv føler er effektivt. Det kan for eksempel være længere brug i en periode og så et ophold eller et kortere tidsspand, hvor produktet bruges nogle timer dagligt ved aktivitet eller om natten.
\\r\\n
Hvis du oplever, at effekten aftager efter en tid, kan det være godt at holde pause fra produktet. Efter neutraliseringsperioden kan du efterfølgende genintroducere produktet.
\\r\\n
Initiale reaktioner af produkterne
\\r\\n
Den øgede blodgennemstrømning kan i nogle tilfælde gøre, at nogle mennesker oplever en irritation, hævelse eller ømhed i problemområdet i begyndelsen. Reaktionen er individuel, og alle oplever effekten på forskellig vis.
\\r\\n
Heste og hunde kan også reagere ved introduktionen. Vær derfor opmærksom på, hvordan din dyr opfører sig og reagerer ved anvendelse af produkterne.
\\r\\n
Den initiale reaktion kan opstå efter bare nogle få timers brug. Hvis man oplever ubehag, bør man ikke bruge produktet mere samme dag. Prøv i stedet for at introducere produktet mere gradvis de følgende dage.
\\r\\n
Godt at vide
\\r\\n
Mennesker og dyr afgiver kropsvarme både under hvile og aktivitet, så produkterne kan bruges, når det passer dig bedst. Du opnår den største effekt under aktivitet da kropstemperaturen stiger, og refleksionen bliver stærkere.
\\r\\n
Vore produkter fungerer bedst, når de ligger i direkte kontakt med huden, men virker også med et tyndt lag stof under.
\\r\\n
Brug kun produkterne ifølge brugsanvisningerne, og rådfør dig med læge, hvis symptomerne stadigvæk bliver ved. Hvis du er i behandling for sygdom, bør du rådføre dig med din læge, hvis du er usikker på, hvordan produktet påvirker din behandling.
\\r\\n
Bør ikke bruges ved graviditet/drægtighed.
\\r\\n
Ved brug sammen med liniment eller lignende efter egen bedømmelse, kan effekten forstærkes ved samtidig anvendelse.
\\r\\n
Om teknologierne
\\r\\n
Welltex®
\\r\\n
Welltex® er Back on Tracks første og mest velkendte teknologi. Welltex® har den højeste værdi af emissivitet (genreflektering af langvarig, infrarød energi), hvilket er perfekt ved forberedelse og restituering.
\\r\\n
Iontex®
\\r\\n
Iontex®-teknologien har samme grundkoncept som Welltex®, og er udviklet til produkter med let og højelastisk stof. Mineralerne i Iontex® har egenskaber, som gør dem antibakterielle og hurtigtørrende samtidig med, at de kan give en længere udholdenhed.
\\r\\n
Haematex™
\\r\\n
Haematex™ er et højteknologisk materiale til sportstøj, hvor mineraler genanvender kroppens naturlige energi. Produkterne med Haematex™ giver en god støtte og en behagelig følelse af kompression. Maksimal åndbarhed og en høj evne til at regulere fugt.
\\r\\n
Cool on Track™
\\r\\n
Cool on Track™ er udviklet til at holde hunden kølig i alle situationer. Det højteknologiske materiale køler effektivt ved fordampning.
Såler sikrer ikke bare komfort og pasform, de absorberer desuden også fugt, hvilken sikrer, at fødder og sko har det meget mere behageligt.
\\r\\n
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
BRUGE DINE SKO RIGTIGT
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Det hårde staldmiljø kan ødelægge læderet og sålernes lim. Derfor fraråder vi, du bruger ridestøvler/jodhpurs som staldstøvleer/sko. Brug i stedet for fx gummistøvler eller gør alternativt dine støvler/jodhpurs rene hver gang, du har brugt dem.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
GÅ UD FRA MATERIALET
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Brug altid det skoplejemiddel, der anbefales. Det er specíelt fremstillet til at passe til skoens materiale. Nogle materialer er sarte, og kræver særlig pleje fx ruskind og nubuck.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
NYE SKO/STØVLER
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Tænk over, at nye sko/støvler ikke er beskyttet tilstrækkeligt mod snavs og fugt. Imprægner eler puds sko/støvler, inden du tager dem i brug første gang og derefter med jævne mellemrum – så holder de længere.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
LYNLÅSEN OGSÅ SKAL VEDLIGEHOLDES
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Børst den ren med en lille børste og aftør den efter behov. Pres aldrig en lynlås, der sætter sig fast, og husk at fjerne eventuel jord og sand. Åben lynlåsen hele vejen, iden du tager sko/støvlen på, eller kan lynlåsen gå i stykker.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
SKIFTE SÅLER OFTE
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
BRUGE STØVLESKAFTER
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Brug altid støvleskafter/støvlehængere. Det beskytter både læder og lynlås og bevarer støvleskafternes form, så de ikke falder sammen.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
AF OG PÅ
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Brug altid skohorn, når du tager dine sko/støvler på – så holder hælkappen længere. Brug støvleknægt, når du tager dem af.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Pas på dine sko & støvler, så holder de længere!
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Med den rigtige pleje, bliver læder ofte pænere som tiden går.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
CLEAN
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Læder
\\r\\n
Børst snavs væk med en skobørste og brug fx lædersæbe til genstridige pletter.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Olieret læder
\\r\\n
Børst snavs væk med en skobørste og brug fx lædersæbe efter behov.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Kunstlæder
\\r\\n
Børst snavs væk med en skobørste og brug en klud med mild sæbeopløsning efter behov.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Laklæder
\\r\\n
Brug lotion eller spray til laksko.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Ruskind nubuck
\\r\\n
Brug ruskindsbørste eller slibeklods. Slib ekstra på pletter, saltrande og blanke partier. Brug rengøringsmiddel efter behov.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Blandings- materialer
\\r\\n
Børst snavs væk med en skobørste og brug rengøringsmiddel til det respektive materiale.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
CARE
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Læder
\\r\\n
Smør dem med læderbalsam/skocreme i enten naturfarvet eller den rigtige farve. Lad cremen tørre i 15 min. Børst så cremen ind i læderet. Polér efter med en klud for at gøre det blankt.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Olieret læder
\\r\\n
Behandl med olie, læderbalsam eller spray. Læderet får en nyolieret udtryk, som også beskytter og imprægnerer. Husk at lyse sko over tid bliver bliver mørkere.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Kunstlæder
\\r\\n
Brug pudsesvamp til at forbedre blankheden. Brug skosværte/selvpolerende creme til at forbedre farven.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Laklæder
\\r\\n
Brug lotion eller spray beregent til laksko.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Ruskind nubuck
\\r\\n
Brug en specialcrreme, som genopretter og imprægnerer. Lad cremen virke i 10 min. Børst så ydersiden op med en ruskindsbørste.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Blandings- materialer
\\r\\n
Vælg pleje efter det respektive ydermateriale.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
PROTECT
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Læder
\\r\\n
Brug imprægneringsspray for at sikre en vandafvisende yderside. Undersåler i læder beskyttes med specialimpregnering. Som alternativ kan du forsåle sko/støvler.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Olieret læder
\\r\\n
Brug imprægneringsspray, så forbedrer du holdbarheden mod fugt.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Kunstlæder
\\r\\n
Brug imprægneringsspray som virker på kunststof.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Laklæder
\\r\\n
Brug ikke imprægneringsspray på laksko.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Ruskind nubuck
\\r\\n
Brug imprægneringsspray, lad det tørre. Børst ruskindssiden op med en ruskindsbørste. Gentag efter behov. Lad det tørre indimellem.
\\r\\n
\\r\\n
\\r\\n
Blandings- materialer
\\r\\n
Brug imprægneringsspray.
\\r\\n
\\r\\n\\r\\n
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1577.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1577.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1577.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1577.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1577.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1577.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:1577.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1577.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/materialer-funktioner/skovard\":{\"id\":\"hooks-academy/materialer-funktioner/skovard\",\"path\":\"/hooks-academy/materialer-funktioner/skovard\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:3202\":{\"id\":3202,\"name\":\"Mips - Safety for helmets\",\"level\":3,\"parentId\":650,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/materialer-funktioner/mips-hjalmsakerhet\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"content\":\"
The Mips system is designed to provide added safety for helmets in many accidents. For certain impacts, the Mips system can reduce harmful rotational motion that might otherwise be transferred to the user’s head.
\\r\\n
How does the Mips system work
\\r\\n
Should you have an accident and hit your head, the Mips system in your helmet is designed to help reduce the rotational motion of certain impacts that may otherwise be transferred to your head.
\\r\\n
Rotational motion is a common cause of concussions and more severe brain injury in oblique hits to the head. The Mips system consists of a low friction layer that is mounted inside the helmet. In a crash, the low friction layer is designed to move slightly inside the helmet to help redirect forces away from the head. This is intended to help reduce the risk of brain injury.
Team Hammarström frontas av syskonen Selma och Ingemar. Båda är i dag aktiva inom hoppning och har stått på prispallen på flera stora scener både på nationell och internationell nivå.
\\r\\n
I november 2023 lanserade Hööks sin nya kollektion tillsammans med den härliga familjen Hammarström, med ett mål att det nya samarbetet ska fånga och förstärka tävling- och träningssatsningen med varumärket Fairfield i spetsen. Kollektionen består av en ny och uppdaterad look med genuina produkter för både ryttare och häst där det funktionellt sportiga möter mode till marknadens bästa priser.
Er du ude af form, stiv eller vil du bare gerne have det endnu bedre? Se vores tips til, hvordan man holder sig i god form på hesteryggen og i al almindelighed.
\\r\\n
Yoga styrker din kropsbevidsthed og er en træningstype, som alle ryttere, begyndere såvel som professionelle, bør fokusere mere på. Når du bliver opmærksom på, hvad din krop gør, kan du påvirke din ridning på en langt mere kontrolleret måde. Du får givet de signaler, du faktisk ønsker, hesten forstår dig bedre og samarbejdet styrkes. Yinyoga og yanyoga, er yogatyper, der vil kunne optimere dig som rytter. Fokuser på de øvelser, du har brug for. Yinyoga er en stille, afstressende og meditativ form for yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-7 minutter. Yanyoga er modsat yinyoga, en mere dynamisk, aktiv yogatype, der virker styrkende, øger mobiliteten og smidigheden.
Hvis du vil være mere udholdende og have en bedre kondition, så er klassisk cardio-træning som fx løb, svømning og cykling at anbefale. Under cardio-træning skal du opnå en maksimal puls på 60-70% og holde dette niveau i mindst 30 minutter. Du har den rette puls, når det føles anstrengende at tale under træningen. Skift mellem interval træning og styrketræning. Der findes mange gode udendørs træningsfaciliteter, hvor du kan træne dine ryttermuskler. Her er en øvelse, du kan lave derhjemme.
\\r\\n
Balance
\\r\\n
Balansen är förstås viktig för ryttare. Här ett enkelt tips på hur du snabbt kan lägga in en balansövning i stort sett var som helst, när som helst. Men gärna varje dag. För bäst effekt, gör övningen i strumplästen eller barfota. • Vila höger fot mot insidan av vaden – lägg handflatorna mot varandra framför bröstet – sträck armarna (fortfarande med handflatorna mot varandra) uppåt så långt du kan – stå kvar så eller sära på armarna till ett V – sänk och slappna av i skuldrorna – höj blicken mot taket (eller titta rakt fram om det känns bättre) – stå kvar och räkna långsamt till 20 (eller så långt som känns bekvämt). Upprepa nu med vänster fot mot insidan av vaden osv. Vill du förenkla kan du ha hälen mot fotknölen och tån i marken. Vill du försvåra, blunda.
\\r\\n
Hollow
\\r\\n
• Hollow position är en helkroppsövning med fokus på coremuskulaturen (rygg och mage). Ligg på marken/golvet med utsträckt kropp - lyft skulderbladen och benen en bit ovanför golvet - håll armarna längs sidorna eller låt dem vila på kroppen - svanken och rumpan ska vara kvar mot golvet. Håll den här skålliknande positionen i cirka 15-20 sekunder eller längre. Slappna av och upprepa så många gånger som du orkar.
\\r\\n
Breathe
\\r\\n
Känner du dig stressad när du kommer till stallet eller nervös innan tävling, pröva Nadi Shodhana, en andningsövning som hjälper dig att slappna av och få bättre fokus. • Använd höger tumme och långfinger: börja med att ta ett par lugna, ganska djupa andetag – innan du andas ut vid andra andetaget, stäng höger näsborre med tummen och andas långsamt ut genom din vänstra näsborre – håll kvar tummen och andas sedan långsamt in genom din vänstra näsborre – innan utandning stäng vänstra näsborren med ditt långfinger och andas långsamt ut genom den högra – andas sedan långsamt in genom din högra näsborre innan du stänger den igen och andas långsamt ut genom den vänstra osv. Fortsätt att växla näsborrar på det här sättet i fem till tio minuter. Upprepa gärna flera gånger om dagen om du har möjlighet.
Agility er en herlig sport, som kan praktiseres på alle niveauer, fra sjov og leg til fuldt fokus på mesterskab. Du sætter selv niveauet, og en god begyndelse er at have forskellige forhindringer hjemme. Forhindringerne skal altid så stabilt, og tunnelen skal sidde fast i jorden. Det er bedst at gå hos en instruktør i begyndelsen, så du alle de vigtige grundregler med dig omkring indlæring, og hvordan du undgår skader. Kontakt altid en vidende person, inden du begynder øvelserne. Happy træning!
Sandra Glanzén er agilityinstruktør på Hundspektra i Borås. Hun træner og konkurrerer sammen med sine hunde middelspidsen Zorro og sheltien Röja. Tjek Sandras grundtips, som giver dig og hunde den bedst mulige start på agility.
• Find en belønning, som din hund \\\"vil gøre alt for\\\", fx en godbid eller et stykke legetøj. Træn enkelt, så I altid lykkes og har det sjovt hele tiden.
• Begynd med at lære hunden at løbe lige frem (mellem to forhindringsstøtter) til en skål, hvor du har lagt en godbid eller et yndlingslegetøj. Begynd et par meter inden forhindringsstøtten send den lige mod belønningen, som du har placeret et par meter bagom støtterne.
• Øg efterhånden den afstand hunde skal løbe lige frem. Læg efterfølgende en springbom helt nede på støtterne. Når hunden er sikker på dette, kan du forhøje springbommen lidt. Med tiden kan du bygge med en forhindring af gangen. Belønningen skal altid være placeret efter sidste forhindring, så hunden hele tiden har et lyst til at gå fremad. VIGTIGT: Spring altid på lave højder!
Agility er en herlig sport, som kan praktiseres på alle niveauer, fra sjov og leg til fuldt fokus på mesterskab. Du sætter selv niveauet, og en god begyndelse er at have forskellige forhindringer hjemme. Forhindringerne skal altid så stabilt, og tunnelen skal sidde fast i jorden. Det er bedst at gå hos en instruktør i begyndelsen, så du alle de vigtige grundregler med dig omkring indlæring, og hvordan du undgår skader. Kontakt altid en vidende person, inden du begynder øvelserne. Happy træning!
Sandra Glanzén er agilityinstruktør på Hundspektra i Borås. Hun træner og konkurrerer sammen med sine hunde middelspidsen Zorro og sheltien Röja. Tjek Sandras grundtips, som giver dig og hunde den bedst mulige start på agility.
• Find en belønning, som din hund \\\"vil gøre alt for\\\", fx en godbid eller et stykke legetøj. Træn enkelt, så I altid lykkes og har det sjovt hele tiden.
• Begynd med at lære hunden at løbe lige frem (mellem to forhindringsstøtter) til en skål, hvor du har lagt en godbid eller et yndlingslegetøj. Begynd et par meter inden forhindringsstøtten send den lige mod belønningen, som du har placeret et par meter bagom støtterne.
• Øg efterhånden den afstand hunde skal løbe lige frem. Læg efterfølgende en springbom helt nede på støtterne. Når hunden er sikker på dette, kan du forhøje springbommen lidt. Med tiden kan du bygge med en forhindring af gangen. Belønningen skal altid være placeret efter sidste forhindring, så hunden hele tiden har et lyst til at gå fremad. VIGTIGT: Spring altid på lave højder!
\",\"head\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2371.head\",\"typename\":\"HtmlHead\"},\"parent\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2371.parent\",\"typename\":\"Category\"},\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2371.images.0\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2371.images.1\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2371.images.2\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2371.images.3\",\"typename\":\"CategoryImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"Category:2371.images.4\",\"typename\":\"CategoryImage\"}],\"products\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2371.products\",\"typename\":\"PagedResult\"}},\"Route:hooks-academy/agility-1/sandre-tips\":{\"id\":\"hooks-academy/agility-1/sandre-tips\",\"path\":\"/hooks-academy/agility-1/sandre-tips\",\"__typename\":\"Route\"},\"Category:3322\":{\"id\":3322,\"name\":\"OUTLET *auto*\",\"level\":1,\"parentId\":null,\"hasSubcategories\":false,\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:outlet\",\"typename\":\"Route\"},\"__typename\":\"Category\",\"subcategories\":[]},\"Route:outlet\":{\"id\":\"outlet\",\"path\":\"/outlet\",\"__typename\":\"Route\"},\"Route:/hooks-academy\":{\"id\":\"/hooks-academy\",\"object\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Category:155\",\"typename\":\"Category\"},\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:155.head.metaTags.0\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:155.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:155.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:155.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:184.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Hööks Academy visar här en serie korta instruktionsfilmer med OS-ryttaren Viktoria Carlerbäck. Där ger vi ryttare i alla åldrar och med olika erfarenhet tips och råd om hästar, ridning & hästutrustning.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:184.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Film\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:184.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:184.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:184.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Film\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:184.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:184.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:526.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Den svenske OL-rytter Viktoria Carlerbäck informerer kort om sadeltilpasning.\\r\\nhttps://www.youtube.com/watch?v=-cVe5VHftig\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:526.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sadler\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:526.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:526.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:526.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sadler\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:526.parent\":{\"name\":\"Film\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:526.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/film_sadlar_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:526.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/film_sadlar_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:526.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/film_sadlar_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:526.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/film_sadlar_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:526.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/film_sadlar_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:526.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:527.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Den svenske OL-rytter Viktoria Carlerbäck viser hvordan man gør hesten fin til stævne. Lær at flette som en proff!\\r\\nhttps://www.youtube.com/watch?v=r5_8ReZFxPk\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:527.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hesten fin til stævne!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:527.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:527.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:527.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hesten fin til stævne!\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:527.parent\":{\"name\":\"Film\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:527.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/film_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:527.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/film_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:527.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/film_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:527.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/film_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:527.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/film_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:527.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:653.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Den svenske OL-rytter Viktoria Carlerbäck forklarer, hvordan man vælger det bedste dækken til sin hest.\\r\\nhttps://www.youtube.com/watch?v=B94cM-9DW5Y\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:653.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sådan vælger du det rette dækken til hesten\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:653.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:653.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:653.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sådan vælger du det rette dækken til hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:653.parent\":{\"name\":\"Film\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:653.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/film_ratt-tacke.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:653.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/film_ratt-tacke.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:653.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/film_ratt-tacke.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:653.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/film_ratt-tacke.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:653.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/film_ratt-tacke.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:653.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:655.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Den svenske OL-rytter Viktoria Carlerbäck forklarer, hvilket transportudstyr man kan anvende, når hesten skal transporteres.\\r\\nhttps://www.youtube.com/watch?v=lRON-VzXxSU\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:655.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Gør hesten klar til transport\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:655.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:655.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:655.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Gør hesten klar til transport\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:655.parent\":{\"name\":\"Film\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:655.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/film_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:655.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/film_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:655.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/film_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:655.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/film_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:655.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/film_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:655.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:185.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Information om hvordan du beskytter og transporterer din hest bedst muligt.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:185.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:185.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:185.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:185.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:185.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:185.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/klippa_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:185.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/klippa_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:185.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/klippa_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:185.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/klippa_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:185.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/klippa_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:185.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:195.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Vær at vide ved læsning og transport af hest.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:195.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hestetrailer, læsning af hest, læsse hest, transportere hest, køre med hest, hestelastbil, lastbil til heste, hestetransporter, læsse hest hvordan, trailerlæsning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:195.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:195.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:195.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Transport af hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:195.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:195.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/transportera_hasten3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:195.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/transportera_hasten3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:195.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/transportera_hasten3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:195.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/transportera_hasten3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:195.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/transportera_hasten3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:195.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:196.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\" Tips til hvordan du klipper din hest.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:196.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Klippe hest, klippemaskine hest, klipning af hest, hesteklipning, hesteklipper\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:196.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:196.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:196.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"At klippe hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:196.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:196.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/klippa_hasten1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:196.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/klippa_hasten1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:196.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/klippa_hasten1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:196.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/klippa_hasten1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:196.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/klippa_hasten1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:196.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:197.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Om massage og udstrækning af hest – Her kan du finde information\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:197.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Massage hest, hestemassage, udstrækning hest, stretching hest\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:197.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:197.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:197.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Massage og udstrækning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:197.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:197.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/strechning_massage4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:197.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/strechning_massage4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:197.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/strechning_massage4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:197.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/strechning_massage4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:197.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/strechning_massage4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:197.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:198.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Læs mere om den daglige strigling af hesten på hooks.dk.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:198.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Strigle hest, strigle hesten hvordan, pleje af hest, pasning af hest, hest daglig pleje, hest strigling, strigletaske, strigler hest\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:198.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:198.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:198.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Strigling af hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:198.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:198.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/skota-_och_rykta_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:198.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/skota-_och_rykta_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:198.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/skota-_och_rykta_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:198.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/skota-_och_rykta_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:198.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/skota-_och_rykta_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:198.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:199.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Vær opmærksom på dette, når du trækker eller går med din hest.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:199.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Træk hesten, gå med hesten, brug grime, brug træktov\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:199.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:199.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:199.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"At trække med hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:199.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:199.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/Leda_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:199.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/Leda_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:199.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/Leda_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:199.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/Leda_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:199.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/Leda_hasten4.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:199.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:200.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Pas godt på din hests hove. Her finder råd og vejledning.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:200.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hovpleje hest, hovpleje, hove, hov, pleje af hove, hovrenser, beslagsmed, sko hest, at sko hesten, hvor ofte sko hest, hvor ofte sko hesten, mordax\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:200.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:200.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:200.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hovpleje\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:200.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:200.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/hovvard3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:200.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/hovvard3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:200.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/hovvard3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:200.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/hovvard3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:200.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/hovvard3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:200.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:201.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her kan du læse mere om boksstrøelse, udmugning og hvordan du holder stalden ren.\\r\\n\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:201.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Udmugning, muge ud, rengøring stald, holde stalden ren, madras hest, boksstrøelse, strøelse\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:201.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:201.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:201.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Udmugning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:201.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:201.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/mockning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:201.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/mockning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:201.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/mockning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:201.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/mockning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:201.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/mockning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:201.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:202.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Råd og vejledning til longering og arbejde med lange liner.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:202.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Longering, at longere, arbejde i lange linier, kørsel af hest i linier, longeringssystem, longeringshjælpen\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:202.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Longering og arbejde med lange liner\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:202.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:202.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/longering_tomkorning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:202.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/longering_tomkorning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:202.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/longering_tomkorning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:202.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/longering_tomkorning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:202.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/longering_tomkorning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:202.products.result.0\":{\"articleNumber\":\"420114-10\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.products.result.0.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.products.result.0.images.1\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.products.result.0.images.2\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hest/udstyr-til-hest/korsel-longering/longeringsgjord-fairfield\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.products.result.0.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.products.result.0.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:202.products.result.0.images.0\":{\"alt\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"title\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/420114-10_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:202.products.result.0.images.1\":{\"alt\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"title\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/420114-10_2.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:202.products.result.0.images.2\":{\"alt\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"title\":\"Longeringsgjord Fairfield®\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/420114-10_3.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:hest/udstyr-til-hest/korsel-longering/longeringsgjord-fairfield\":{\"id\":\"hest/udstyr-til-hest/korsel-longering/longeringsgjord-fairfield\",\"path\":\"/hest/udstyr-til-hest/korsel-longering/longeringsgjord-fairfield\",\"slug\":\"longeringsgjord-fairfield\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:202.products.result.0.price\":{\"incVat\":249,\"exVat\":199.2,\"vat\":49.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:202.products.result.0.previousPrice\":{\"incVat\":249,\"exVat\":199.2,\"vat\":49.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:202.products\":{\"result\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:202.products.result.0\",\"typename\":\"Product\"}],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:203.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Beskyt hesten mod de insekter, der kommer med varmen og sommergræsningen.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:203.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Insektbeskyttelse hest, insektmiddel hest, fluebeskyttelse hest, fluemiddel hest, fluespray hest, insektspray hest, klæg hest, hestebremse, insektdækken, fluedækken\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:203.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:203.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:203.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Beskyt hesten mod fluer og insekter bedst muligt! - Hööks\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:203.parent\":{\"name\":\"Håndtering og pasning af hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:203.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/sommarplagan3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:203.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/sommarplagan3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:203.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/sommarplagan3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:203.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/sommarplagan3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:203.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/sommarplagan3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:203.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:204.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Skal du til stævne med din hest? Her får du råd og vejledning omkring udstyr og hvad du bør gøre inden stævnet.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:204.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:204.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:204.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:204.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:204.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:204.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:828.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nEfter nogen tid med rideundervisning på rideskolen er det ikke usædvanligt, at der opstår en nysgerrighed til at tage de næste skridt og begynde at ride stævner. Sejt! Men for mange er det noget helt nyt, og det kan naturligvis være svært at vide, der forventes af både rytter og forældre. Vi har fået hjælp til af ridelærer Jenny Lindh til at forklare nogle af spørgsmålene.\\r\\nFra den allerførste gang på rideskolen følger alle lektioner en plan, som fremmer elevernes udvikling, og som bygger et godt grundlag, som langsom men sikkert forbereder eleverne til at begynde at ride stævner – hvis den enkelte elev har lyst til det.– Det er vigtigt at huske på, at man ikke skal ride stævner, hvis man ikke har lyst til det, hvilket ikke alle har. Så enkelt er det. Vi ser altid på den enkeltes individuelle forudsætninger og ønsker og beslutter så sammen med eleven og elevens forældre i fuld enighed. Nogen synes, at der føles frygtindgydende, og så er det vigtigt at begynde på det rigtige niveau, siger Jenny Lindh og forklarer:– Den, der har skridtet over en bom på fem centimeter, har også sprunget. Man skal ikke undervurder den mentale kraft, og vi forsøger at lave sjove oplevelser ud af det dele, griner hun.Når man prøver det på denne måde, synes de fleste, at det er ret sjovt, og de oplever selv, hvordan de udvikler sig fra gang til gang.– All ridning er godt, og jo flere timer i sadlen jo bedre.\\r\\n \\r\\nBegynd med klubstævner\\r\\nDe fleste rideklubber i landet afholder klubstævner for sine medlemmer. På Jennys rideskole i Vimmerby, Sverige er der ca. et stævne hver måned. Først og fremmest i springning, men også i dressur. Stævnerne er tænkt som en introduktion til yderligere stævneridning, og ved et klubstævne stilles der ikke særlige krav til, om man som rideskoleelev kan deltage.– Bare eleven har en af sine forældre med, kan alle være med. Miniputterne skridter eller måske endda traver over bomme, der ligger på jorden, fortæller Jenny og fortsætter:– Der er heller ikke noget krav om, at du skal springe en vis højde. Selvom du har sprunget 60 centimeter i en ridetime, kan du starte stævne på fx 40 cm, eller hvad du nu føler for.Lige nu afprøver Jennys rideskole et kursus, der hedder ”kunsten at ride stævne”, hvor stævneinteresserede forældre og børn kan lære om alle de forskellige delelementer i en konkurrence. Alt fra hvad en baneskitse er til, hvordan man gør, når det er tid at tage hesten ind fra fold. Dette eller tilsvarende kurser findes på flere rideskoler i Sverige.– At forældrene er med på kurset skaber tryghed for både dem, eleven og os.\\r\\n \\r\\n”Børn synes ikke det er pinligt”\\r\\nJenny mener, at der er fordele med at begynde at ride stævner allerede som lille.– Mindre børn har ikke de barrierer, som kan dukke op med alderen. oplever det for eksempel ikke som pinligt, når folk kigger. De oplever bare det hele som sjovt. Efterhånden som man bliver ældre, har man fordelen af at blive mere moden og fysisk stærkere, men så er der i stedet andre ting, der kan sætte en kæp i hjulet. Sådan noget som mentale barrierer, som at noget føles pinligt. Her er det vigtigt at tale med eleverne. Det er noget vi anbefaler, at man også gør hjemme. \\r\\nJennys nybegyndertips \\r\\nTil forældre, hvis barn vil ride stævner:\\r\\n\\r\\nFind ud af, hvad der forventes af dig som forældre og tag stilling til, om det kommer til at virke for dig. Det kan betyde alt fra mentalt at støtte dit barn til at køre hestetransport.\\r\\nTag med barnet til nogle stævner og se, hvordan det foregår.\\r\\nTal med dit barns rideskole, og diskuter barnets forudsætninger. Er han/hun parat? Hvad skal I selv øve inden? Er der behov for et par ekstratimer?\\r\\nHvis det ikke går, som dit barn havde håbet på ved et stævne, kan det være en god idé at give barnet lidt plads. Nogle velmenende ord hjælper ikke meget, når man er meget oppe at køre. Det er tit guld værd at blive ladt lidt i fred og køle af.\\r\\n\\r\\n \\r\\nTil eleven som vil begynde at ride stævner:\\r\\n\\r\\nFokuser ikke på præstation! Første, anden og tredje stævne kan man ikke forvente at det kommer til at gå fejlfrit. Alt det, som du normalt synet er let, føles svært, hvis du er nervøs. Brug et par stævner som træning.\\r\\nSæt realistiske mål. Vælg en lavere højde for at mærke efter.\\r\\nDer er en del forskel på at ride sin egen pony eller en rideskolepony til stævne. Med en lånt pony har du ikke rigtig de samme forudsætninger for at træne dig op sammen med ponyen. Du kan have behov for at træne lidt ekstra for, at I sammen bliver et godt team.\\r\\nSpis ordentligt! Det kan være svært, når nerverne sidder udenpå, men spis alligevel godt. Husk at spise og drikke rigeligt på hele stævnedagen. (Se også Dansk Rideforbunds anbefalinger om dette.)\\r\\n\\r\\n \\r\\n \\r\\nOm Jenny Lindh\\r\\nJenny er 34 år og uddannet som hippolog. Gennem snart 10 år har Jenny arbejdet som ridelærer på rideskolen Ryttergården i svenske Vimmerby. Hun begyndte at ride, at hun var ca. 6 år og fik sin første pony som 11-årig. Jenny har altid elsket dyr og begyndte som teenager på et naturfagsgymnasium, hvor hun læste både på heste- naturfagslinjerne. Men hestene var det sjoveste, og parallelt med skolen arbejdede Jenny i en galopstald og uddannede sig efterfølgende for at kunne træningsride galopheste.\\r\\nEfter en skade, som betød, at hun ikke kunne fortsætte med galoppen, fandt hun ny glæde som lærer på rideskolen.\\r\\n– Det af få lov til at følge elevernes udvikling både ridemæssigt og som personer, fra små unger til teenagers er min drivkraft. Det er fantastisk sjovt at få lov til at være en del af det, siger Jenny.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:828.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Begynde at ride stævner\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:828.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:828.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:828.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy | Begynde at ride stævner\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:828.parent\":{\"name\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:828.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/borja_tavla2.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:828.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/borja_tavla2.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:828.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/borja_tavla2.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:828.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/borja_tavla2.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:828.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/borja_tavla2.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:828.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:205.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Stævneudstyr til hesten – hvad er reglerne?\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:205.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Springstævne hest, dressurstævne hest, stævne hest, hestestævner, ridestævner, stævneudstyr, konkurrencehest udstyr,\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:205.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:205.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:205.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Stævneudstyr til hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:205.parent\":{\"name\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:205.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/tavlingsutrustning_-hast3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:205.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/tavlingsutrustning_-hast3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:205.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/tavlingsutrustning_-hast3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:205.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/tavlingsutrustning_-hast3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:205.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/tavlingsutrustning_-hast3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:205.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:206.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Stævneudstyr til rytteren – hvad findes der og hvad er nødvendigt når du skal deltage i spring-, dressur eller millitarystævner?\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:206.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Stævneudstyr rytter, beklædning ridestævne, stævnetøj ridestævne,\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:206.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:206.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:206.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Stævneudstyr til rytteren\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:206.parent\":{\"name\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:206.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-TavlingsutrustingForRyttaren.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:206.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-TavlingsutrustingForRyttaren.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:206.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-TavlingsutrustingForRyttaren.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:206.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-TavlingsutrustingForRyttaren.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:206.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-TavlingsutrustingForRyttaren.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:206.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:207.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Sådan gøres hesten stævnefin – Du kan få råd og vejledning her!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:207.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Vask hesten, flet hesten, flet man, flet manen, stævneforberedelse, gøre hesten stævnefin gør hesten fin til stævne\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:207.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:207.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:207.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Gør hesten stævnefin\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:207.parent\":{\"name\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:207.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/bada_fixa_-tavling3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:207.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/bada_fixa_-tavling3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:207.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/bada_fixa_-tavling3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:207.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/bada_fixa_-tavling3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:207.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/bada_fixa_-tavling3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:207.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2737.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Emma Johansson er en svensk springrytter, som netop har taget skridtet fra junior til Young Rider. Sammen med sine fire heste er hun ofte til stævner, og her deler hun nogle af sine bedste pakketips med os.\\r\\n \\r\\nDa Emma næsten altid er afsted til stævner, hvor hestene skal stå opstaldet, bruger hun et stævneskab til alle sine ting. Der har hun alle de ting, som kun anvendes til stævner, såsom førstehjælpsudstyr, pudsemidler, stævnenumre og rene pudseklude. Udstyret, som anvendes derhjemme, pudses og pakkes i skabet inden hvert stævne.\\r\\n– Jeg har en liste på mobilen, så jeg nemt kan krydse alle tingene af og sikre mig, at jeg har det hele med. Sadel, trenser, sadelgjord, sikkerhedsvest og gamacher er eksempler på udstyr, som pakkes forud for hvert stævne. Listen hjælper mig, så jeg ikke glemmer noget. Af erfaring tjekker jeg visse ting ekstra grundigt. En gang glemte jeg mine stigbøjler, men heldigvis kunne min far tage dem med, da han skulle komme til stævnet næste dag. Siden dengang har jeg i hvert fald altid husket stigbøjlerne. Man lærer af sine fejl.\\r\\nEt ”musthave”, som altid skal med til stævner, er strips og gaffatape.\\r\\n– Og også vådservietter, så man hurtigt kan tørre hestens trenser eller hoved, inden man går ind på banen. Men strips og gaffatape er virkelig noget, jeg anbefaler at have i ethvert stævneskab. Det har reddet mange situationer! Har man mod forventning glemt noget, plejer det at løse sig, når man er der. Man har oftest nogle venner, man kan låne af, men det er klart rarest at have sine egne ting. På nogle stævnepladser er der også nogle gange udstillere eller måske ligefrem en butik, hvor man kan finde det meste.\\r\\nNår man kommer hjem efter en stævneweekend, kører vaskemaskinen på højtryk. Der er mange ting, der skal vaskes, inden de kan bruges igen.\\r\\n– Vi plejer altid at vaske alt det, der skal vaskes, og derefter tjekker og pakker vi stævneskabet med de ting, der kun bruges ved stævner. Er der et stævnenummer, der er gået i stykker, hvordan står det til med førstehjælpskassen, og mangler vi mere pudsemiddel? På den måde skal man \\\"kun\\\" gøre selve udstyret klart og pakke til næste stævneweekend.\\r\\n \\r\\n \\r\\nEMMAS PAKKELISTE:\\r\\n \\r\\nStigbøjler\\r\\nSadel\\r\\nTrenser\\r\\nFortøj\\r\\nSporer\\r\\nPisk\\r\\nRidehandsker\\r\\nSadelgjorde\\r\\n Gamacher\\r\\nUnderlag\\r\\nHutter\\r\\nHjelm\\r\\nRidestøvler\\r\\nSikkerhedsvest\\r\\nTræningsgamacher/bandager\\r\\nStaldbandager\\r\\nStævnenumre\\r\\nFørstehjælpskasse\\r\\nEkstra trense\\r\\nLonge\\r\\nRene håndklæder\\r\\nStrips\\r\\nVådservietter\\r\\nBoksgardiner\\r\\nKrybber/spande\\r\\nOpbindingskæder\\r\\nDækkener\\r\\nHårnet\\r\\nRygsæk \\r\\nVetwrap (Selvhæftende bandager)\\r\\nSvamp + shampoo\\r\\nJakke\\r\\nSadel\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2737.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Emmas bedste pakketips\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2737.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2737.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2737.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Emmas bedste pakketips\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2737.parent\":{\"name\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2737.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/emmatips_400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2737.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/emmatips_400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2737.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/emmatips_400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2737.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/emmatips_400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2737.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/emmatips_400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2737.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:3004.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Viktoria Carlerbäck er militaryrytter og har trænet et stort antal heste op til højt niveau samt har selv deltaget i blandt andet OL, VM og SM. Mange af hendes heste har præsteret på højt niveau i længere tid, og her deler hun sine erfaringer og giver flere brugbare tips.\\r\\n \\r\\nViktorias erfaringer har lært hende, at den optimale alder for en hest, når den kommer ind i hendes system, er fire til fem år. Selvfølgelig kan man købe en ældre springhest og omskole den til military, men Viktoria mener, at så er hesten oftest ret langt fremme i træningen, og det kan være svært at indhente de første års træning. En hest, der trænes med det mål, at den skal gå military, skal lære mange forskellige ting.– En militaryhest skal kunne springe over hundredvis af forskellige forhindringstyper, være trænet i dressur og kunne håndtere almindelig ridebanespringning. Hver disciplin tager tid at lære og udvikle. Hvis jeg får en hest ind, når den er fire til fem år gammel, er den – forhåbentligt – klar til de lidt højere klasser, når den er omkring ni år. Hvis man har gjort et godt grundlæggende stykke arbejde og har formået at udvikle hesten efter en bæredygtig plan, har man forhåbentligt en frisk stævnemakker i yderligere otte år, forklarer Viktoria. \\r\\n\\r\\n\\r\\nViktoria er omhyggelig med at ride på forskellige underlag. \\r\\n \\r\\nVariationen er utroligt vigtig\\r\\nMen hvad er så en bæredygtig plan? Ifølge Viktoria handler det om at skabe og udvikle et management med forskellige kompetencer omkring hesten og rytteren. At ride på forskellige underlag og at have en dygtig og veluddannet beslagsmed, træner og dyrlæge er nogle af de vigtige elementer.– Jeg er meget kræsen, hvad angår underlag. Der, hvor jeg bor, har vi meget hårde grusveje, så hvis jeg skal ud og træne kondition, skal det have regnet først. Det er rigtig vigtigt at ride på forskellige underlag. Jeg har en terrænbane på en græsmark og forskellige underlag på ridebanen og i ridehuset. Jeg har bevidst valgt ikke at have fiberunderlag derhjemme. Jeg kan rigtig godt lide at tage ud og træne på en fiberbane, men det er ikke et underlag, jeg har lyst til at ride på hver dag. For mig er variationen utroligt vigtig, understreger Viktoria.\\r\\n\\r\\n\\r\\nHvis hesten er svedig efter en ridetræning, tørrer den hurtigt med et ulddækken.\\r\\n \\r\\nHvad angår beslagsmed og dyrlæge betoner Viktoria vigtigheden af at have en god relation og en åben dialog med begge professioner. Et andet tip er at finde en træner, der samtidig kan fungere som en slags mentor.– Jeg tror, at man skal omgive sig med dygtige og professionelle mennesker. En del tror, at de kan nå til tops ved egen kraft, men for mig har viden og ideer fra andre været utroligt vigtigt.\\r\\n \\r\\nDe vigtige rutiner\\r\\nEt andet vigtigt aspekt i forhold til holdbare heste er at sikre godt indarbejdede rutiner for hvert individ. Inden et stævne kan en hest have brug for at springe lidt mere, mens en anden måske har brug for en ekstra dressurtræning.– Det er noget, man lærer med tiden ud fra hestens specifikke behov og temperament. Hvis jeg har et større stævne i weekenden, som ikke kræver en længere rejse, ser stævneugen som regel ud som følger:\\r\\n \\r\\nMandag: lidt hårdere dressurtræningTirsdag: ud i skovenOnsdag: springTorsdag: skridt i skovenFredag: lettere dressurtræning\\r\\n \\r\\n– Det, der er vigtigt at huske på, er, at man aldrig kan indhente træning op til et stævne. Det, jeg ikke har lært fire dage inden stævnet, kan jeg heller ikke nå at lære i løbet af de sidste dage, siger Viktoria. \\r\\n \\r\\n\\r\\nEt lændedækken er perfekt, når temperaturen begynder at faldeKyllera efter galoppjobb\\r\\n \\r\\nKøleler efter galoptræning\\r\\nManagement handler også om, hvordan hestene håndteres efter en ridetræning.– Hvis hesten har gennemført en galloptræning eller deltaget i et stævne, anvender jeg køleler på benene. Nogle heste trives også godt med Back on Track kvikbandage. Ved at sikre, at udstyret er veltilpasset, mindsker man risikoen for gnavsår. Hvis dækkenet bliver vådt eller svedigt skiftes der til et rent og tørt dækken. Her om efteråret foretrækker jeg at ride med et lændedækken, netop for at hestens muskler hurtigere skal blive varme. Og så er arbejde fra marken såsom kørsel med lange liner rigtig godt. Jeg er dog selv ret dårlig til det, så jeg får hjælp af en dygtig pige. Jeg lærer lidt mere for hver gang, hun er her og træner hestene. Mit sidste tip er altid at være nysgerrig og stille spørgsmål. Få hjælp af dygtige mennesker, der kan hjælpe dig med at blive en bedre rytter, afslutter Viktoria.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:3004.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Viktorias træningstips!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:3004.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:3004.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:3004.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Viktorias træningstips!\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:3004.parent\":{\"name\":\"Deltage i et stævne\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:3004.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/victora_traning_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3004.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/victora_traning_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3004.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/victora_traning_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3004.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/victora_traning_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3004.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/victora_traning_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:3004.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:208.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Sikkerhed er meget vigtigt når man håndterer heste og rider - her får du råd og vejledning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:208.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:208.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:208.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:208.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:208.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:208.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:209.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Når du skal vælge hegn, så bør du udover økonomien også tage højde for hvor vedligeholdelsesfrit hegnet skal være og om der er mulighed for tilslutning af strøm nær folden.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:209.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hegns råd\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:209.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy | Hegns råd\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:209.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:209.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/stangsla_ratt3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:209.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/stangsla_ratt3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:209.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/stangsla_ratt3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:209.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/stangsla_ratt3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:209.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/stangsla_ratt3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:209.products.result.0\":{\"articleNumber\":\"910350-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.0.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Samlelås 5 stk. Willab\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/samlelas-willab\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.0.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.0.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.0.images.0\":{\"alt\":\"Samlelås 5 stk. Willab\",\"title\":\"Samlelås 5 stk. Willab\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910350-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/samlelas-willab\":{\"id\":\"hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/samlelas-willab\",\"path\":\"/hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/samlelas-willab\",\"slug\":\"samlelas-willab\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.0.price\":{\"incVat\":34.9,\"exVat\":27.92,\"vat\":6.98,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.0.previousPrice\":{\"incVat\":34.9,\"exVat\":27.92,\"vat\":6.98,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.1\":{\"articleNumber\":\"910113-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.1.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Hjørneisolator 25 stk Swedguard\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/swedguard\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.1.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.1.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.1.images.0\":{\"alt\":\"Hjørneisolator 25 stk Swedguard\",\"title\":\"Hjørneisolator 25 stk Swedguard\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910113-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/swedguard\":{\"id\":\"hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/swedguard\",\"path\":\"/hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/swedguard\",\"slug\":\"swedguard\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.1.price\":{\"incVat\":89,\"exVat\":71.2,\"vat\":17.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.1.previousPrice\":{\"incVat\":89,\"exVat\":71.2,\"vat\":17.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.2\":{\"articleNumber\":\"910395-10-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2.images.1\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2.images.2\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2.images.3\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/aggregat-ess-1400-solar-energiser-rutland\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.2.images.0\":{\"alt\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"title\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910395-10-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.2.images.1\":{\"alt\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"title\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910395-10-00000_2.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.2.images.2\":{\"alt\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"title\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910395-10-00000_3.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.2.images.3\":{\"alt\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"title\":\"Aggregat ESS 1400 Solar Energiser Rutland\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910395-10-00000_4.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/aggregat-ess-1400-solar-energiser-rutland\":{\"id\":\"hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/aggregat-ess-1400-solar-energiser-rutland\",\"path\":\"/hooks-academy/sikkerhed/hegns-rad/aggregat-ess-1400-solar-energiser-rutland\",\"slug\":\"aggregat-ess-1400-solar-energiser-rutland\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.2.price\":{\"incVat\":3299,\"exVat\":2639.2,\"vat\":659.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.2.previousPrice\":{\"incVat\":3299,\"exVat\":2639.2,\"vat\":659.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.3\":{\"articleNumber\":\"910243-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.3.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.3.images.1\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Hegnsmåler Swedguard\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/hegnsmaler-swedguard\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.3.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.3.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.3.images.0\":{\"alt\":\"Hegnsmåler Swedguard\",\"title\":\"Hegnsmåler Swedguard\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910243-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.3.images.1\":{\"alt\":\"Hegnsmåler Swedguard\",\"title\":\"Hegnsmåler Swedguard\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910243-00-00000_2.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/hegnsmaler-swedguard\":{\"id\":\"stald-fold/fold-indhegning/hegn/hegnsmaler-swedguard\",\"path\":\"/stald-fold/fold-indhegning/hegn/hegnsmaler-swedguard\",\"slug\":\"hegnsmaler-swedguard\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.3.price\":{\"incVat\":169,\"exVat\":135.2,\"vat\":33.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.3.previousPrice\":{\"incVat\":169,\"exVat\":135.2,\"vat\":33.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.4\":{\"articleNumber\":\"910324-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.1\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.2\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.3\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.4\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.5\",\"typename\":\"ProductImage\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.images.6\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Ledsæt Flexigate\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/ledsat-flexigate\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.4.images.0\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.4.images.1\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_2.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.4.images.2\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_3.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.4.images.3\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_4.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.4.images.4\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_5.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.4.images.5\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_6.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"$Category:209.products.result.4.images.6\":{\"alt\":\"Ledsæt Flexigate\",\"title\":\"Ledsæt Flexigate\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910324-00-00000_7.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/ledsat-flexigate\":{\"id\":\"stald-fold/fold-indhegning/hegn/ledsat-flexigate\",\"path\":\"/stald-fold/fold-indhegning/hegn/ledsat-flexigate\",\"slug\":\"ledsat-flexigate\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.4.price\":{\"incVat\":329,\"exVat\":263.2,\"vat\":65.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.4.previousPrice\":{\"incVat\":329,\"exVat\":263.2,\"vat\":65.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.5\":{\"articleNumber\":\"910210-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.5.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Distanceisolator Swedguard\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/distanceisolator\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.5.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.5.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.5.images.0\":{\"alt\":\"Distanceisolator Swedguard\",\"title\":\"Distanceisolator Swedguard\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910210-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/distanceisolator\":{\"id\":\"stald-fold/fold-indhegning/hegn/distanceisolator\",\"path\":\"/stald-fold/fold-indhegning/hegn/distanceisolator\",\"slug\":\"distanceisolator\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.5.price\":{\"incVat\":79,\"exVat\":63.2,\"vat\":15.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.5.previousPrice\":{\"incVat\":79,\"exVat\":63.2,\"vat\":15.8,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.6\":{\"articleNumber\":\"910174-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.6.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Advarselsskilt V-PLAST\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/advarselsskilt\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.6.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.6.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.6.images.0\":{\"alt\":\"Advarselsskilt V-PLAST\",\"title\":\"Advarselsskilt V-PLAST\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910174-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/advarselsskilt\":{\"id\":\"stald-fold/fold-indhegning/hegn/advarselsskilt\",\"path\":\"/stald-fold/fold-indhegning/hegn/advarselsskilt\",\"slug\":\"advarselsskilt\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.6.price\":{\"incVat\":29.9,\"exVat\":23.92,\"vat\":5.98,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.6.previousPrice\":{\"incVat\":29.9,\"exVat\":23.92,\"vat\":5.98,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.7\":{\"articleNumber\":\"910224-00-00000\",\"badges\":[],\"images\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.7.images.0\",\"typename\":\"ProductImage\"}],\"name\":\"Monteringsnøgle Swedguard\",\"primaryRoute\":{\"type\":\"id\",\"generated\":false,\"id\":\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/monteringsnogle\",\"typename\":\"Route\"},\"price\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.7.price\",\"typename\":\"Price\"},\"previousPrice\":{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.7.previousPrice\",\"typename\":\"Price\"},\"__typename\":\"Product\"},\"$Category:209.products.result.7.images.0\":{\"alt\":\"Monteringsnøgle Swedguard\",\"title\":\"Monteringsnøgle Swedguard\",\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/910224-00-00000_1.jpg\",\"__typename\":\"ProductImage\"},\"Route:stald-fold/fold-indhegning/hegn/monteringsnogle\":{\"id\":\"stald-fold/fold-indhegning/hegn/monteringsnogle\",\"path\":\"/stald-fold/fold-indhegning/hegn/monteringsnogle\",\"slug\":\"monteringsnogle\",\"__typename\":\"Route\"},\"$Category:209.products.result.7.price\":{\"incVat\":49.9,\"exVat\":39.92,\"vat\":9.98,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products.result.7.previousPrice\":{\"incVat\":49.9,\"exVat\":39.92,\"vat\":9.98,\"__typename\":\"Price\"},\"$Category:209.products\":{\"result\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.0\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.1\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.2\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.3\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.4\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.5\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.6\",\"typename\":\"Product\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:209.products.result.7\",\"typename\":\"Product\"}],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:210.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"At holde rent i stalden er vigtigt for et sikkert staldmiljø. Her får du nogle råd til, hvad du skal tænke på.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:210.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sikker stald, staldmiljø, sikkerhed hest, sikkerhed stald, bygge stald, rengør stald, brand i stald, staldbrand\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:210.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:210.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:210.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sikker staldmiljø\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:210.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:210.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/Stall_boxar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:210.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/Stall_boxar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:210.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/Stall_boxar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:210.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/Stall_boxar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:210.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/Stall_boxar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:210.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:211.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her er nogle råd til hvordan både din håndtering af hesten og din ridning bliver så sikker som mulig.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:211.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sikkerhed ridning, ridesikkerhed, sikker håndtering hest, sikker omgang hest, sikker ridning, risiko ridning, håndtering hest, rutiner hest\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:211.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:211.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:211.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Rutiner ved håndtering af hest\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:211.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:211.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/rutiner-vid-hantering.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:211.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/rutiner-vid-hantering.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:211.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/rutiner-vid-hantering.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:211.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/rutiner-vid-hantering.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:211.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/rutiner-vid-hantering.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:211.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:212.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"At bruge reflekser er en meget billig livsforsikring. Her får du information om reflekser.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:212.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Refleks hest, refleksdækken hest, refleks hund, refleksdækken hund, refleks rytter, refleks ridning, refleksspray\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:212.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:212.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:212.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Reflekser\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:212.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:212.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/reflexer.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:212.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/reflexer.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:212.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/reflexer.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:212.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/reflexer.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:212.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/reflexer.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:212.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:213.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Skal du begynde eller rider du allerede, så er det vigtigt, at du har styr på dine forsikringer.\\r\\n\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:213.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Forsikring hest, hesteforsikring, forsikring rytter, sygeforsikring hest, dyrlægeforsikring hest, forsikring dyrlægebehandling, ulykkesforsikring ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:213.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:213.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:213.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Forsikringer\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:213.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:213.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/forsakringar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:213.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/forsakringar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:213.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/forsakringar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:213.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/forsakringar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:213.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/forsakringar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:213.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:891.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Udrustning som beskytter dig ved ridning.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:891.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sikkerhedsudstyr \",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:891.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:891.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:891.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy | Sikkerhedsudstyr \",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:891.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:891.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/sakerhet_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:891.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/sakerhet_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:891.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/sakerhet_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:891.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/sakerhet_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:891.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/sakerhet_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:891.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2916.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nBeata arbejder hos Hööks som indkøber med ansvar for udvalget af sikkerhedsudrustning til ryttere. Hun har været i branchen siden 1995 og har været ansat hos Hööks i mere end 20 år. Beata har en stor interesse for dyr og har selv både hest og hund. Den chokoladebrune labrador ”Tuva” – Sångfågelns Cassie, som kun er 1 år gammel, og hesten ”Liselotte” Keamore Lancelot, som er 6 år gammel, e: Lancelot-Cruising-Clover Hill. Bea, som hun kaldes, fortæller, at hun begyndte at ride allerede i 4-årsalderen. Bea anser sig selv som ”militarynørd” og har hesten Liselotte opstaldet hos sin træner, Hööks' sponsorrytter Viktoria Carlebäck.\\r\\nDet vigtigste for Bea, når hun udvælger sortimentet til ryttere, er, at alle produkter skal være godkendte: CE-, VG1- og BETA-mærkede. Hun sørger også for at indkøbe et stort udvalg af gode hjelme og veste, som kan passe mange forskellige kropstyper og hoveder. Uanset hvem du er, og hvordan du ser ud, skal du kunne finde en hjelm eller en vest hos Hööks, der passer.\\r\\n \\r\\n”Vi er ikke alle skabt ens, så man skal finde frem til \\\"sin\\\" hjelm/vest, der passer perfekt, for at opnå optimal beskyttelse.”\\r\\n – Beata Dahlén.\\r\\n \\r\\nDet absolut vigtigste uanset rytterens alder er, at beskyttelsesvesten og hjelmen passer til lige præcis dig. Den skal sidde perfekt! Køb ikke noget \\\"til at vokse i\\\", fortsætter Bea. Hjelmen skal sidde stabilt, tæt indtil hovedet, og vesten skal sidde tæt til kroppen. Under vesten skal du kun have en tynd bluse. Eventuelle tykkere trøjer eller jakker bæres oven på vesten. Hvis du vil, kan du sagtens tage dine mål selv, inden du kommer og prøver en hjelm eller vest hos os. Du finder en vejledning til at tage dine egne mål på vores hjemmeside under Hööks Academy. Hvis du føler, at du har brug for professionel hjælp til at prøve hjelme og veste, er du meget velkommen i en af vores Hööks-butikker.\\r\\nTips! Bed om at få lov at sidde i sadlen, når du prøver veste, og lav de bevægelser, du laver, når du ridder. Hvordan? Sæt dig med benet i korrekt schenkelposition, så du kan tjekke, at din hofte ikke påvirker, hvordan vesten sidder, og at den ikke kommer i vejen. Her er det vigtigt, at vesten ikke er for lang eller for stor. Vest og hjelm må ikke sidde løst eller flytte sig, når du bevæger dig.\\r\\n\\r\\nVed du, at Hööks findes i mange forskellige lande? Regler og syn på sikkerhed varierer fra land til land, men Bea mener, at man bør bære vest uanset disciplin. Hvis man begynder at ride med vest, vænner man sig hurtigt til den. Derfor er det en god idé at bære vest allerede fra begyndelsen. Hjelm er en selvfølge ved ridning og alle former for håndtering af heste uanset alder. Det er en billig livsforsikring. Glem aldrig, at selv den sødeste af alle heste kan fare sammen eller lave bukkespring.\\r\\n \\r\\nNår det gælder stævner, er det vigtigt, at man som rytter følger sin disciplins\\r\\nstævnereglement. Her ligger ansvaret på den enkelte rytter for at holde styr på de fakta og regler, der gælder for lige præcis dig. Beatas tips til military er at opgradere sikkerhedsvesten med skulderbeskyttelse til terrændelen. Skulderbeskytteren giver ekstra beskyttelse til skuldre og kraveben og kan mindske risikoen for skader på skuldre og kraveben med op til 80 %. Hvis du ønsker en airbag, skal du sikre dig, at den er kompatibel med og tilpasset den sikkerhedsvest, du bruger.\\r\\n \\r\\nNoget, der er blevet populært på det seneste, er rygskjold. Her er det vigtigt at pointere, at det netop beskytter ryggen og ikke fungerer som en ”komplet” sikkerhedsvest. Rygskjold har ingen teststandard for ridning, men de er testet i henhold til motorcykelstandarder. Hvis man er bevidst om dette i sit valg, kan det være et alternativ for den rutinerede rytter, som af forskellige årsager ikke ønsker eller ikke kan anvende sikkerhedsvest ved ridning. Glem ikke at tjekke, hvad der er gældende i dit land i de respektive stævnereglementer. Til sidst afslutter vi med et citat fra Bea:\\r\\n \\r\\n”Sørg for at have gode produkter, der passer, og hav det sjovt!\\r\\nOg hvis du falder af – SKIFT DIN HJELM UD!”\\r\\n– Beata Dahlén.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2916.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Beata Dahlén – med sikkerheden i fokus.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2916.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2916.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2916.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Beata Dahlén – med sikkerheden i fokus.\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2916.parent\":{\"name\":\"Sikkerhed\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2916.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/beata_400x400_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2916.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/beata_400x400_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2916.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/beata_400x400_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2916.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/beata_400x400_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2916.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/beata_400x400_.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2916.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:214.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Information om det at begynde at ride, de forskellige ridediscipliner samt planlanlægning af træning, undervisning og stævner.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:214.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:214.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:214.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:214.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Ridning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:214.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:214.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:215.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Ønsker du at vide mere om westernridning eller islandshesteridning? Her kan du finde mere information!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:215.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Western, westernridning, islandskehesteridning, islænder, islandskeheste, ridning islænder,\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:215.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:215.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:215.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Western & Island\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:215.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:215.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/western_islandshastridning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:215.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/western_islandshastridning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:215.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/western_islandshastridning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:215.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/western_islandshastridning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:215.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/western_islandshastridning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:215.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:216.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Sådan kan den daglige træning være planlagt, få et konkret forslag!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:216.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Ridetur planlægning, daglig træning hest, planlæg din træning hest, forslag træning hest\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:216.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:216.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:216.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Planlægning af den daglige ridetur\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:216.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:216.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/planera_ditt_ridpass.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:216.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/planera_ditt_ridpass.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:216.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/planera_ditt_ridpass.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:216.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/planera_ditt_ridpass.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:216.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/planera_ditt_ridpass.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:216.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:217.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Hvis du vil nå dine mål og dygtiggøre dig, så er det en særdeles god idé, at tilrettelægge din ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:217.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Stævnekalender hest, stævneplan hest, træningsplan hest, tilrettelæg ridning, tilrettelæg træning hest, planlæg stævnesæson, planlæg træning hest, pauser hest, give hesten fri\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:217.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:217.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:217.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Planlægning af din ridning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:217.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:217.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/planera_traning_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:217.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/planera_traning_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:217.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/planera_traning_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:217.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/planera_traning_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:217.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/planera_traning_tavling.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:217.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:218.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Information til dig som vil begynde at ride finder du her.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:218.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Begynd at ride, lær at ride, rideskole, nybegynderhold ridning, voksenundervisning ridning, nybegynder ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:218.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:218.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:218.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"At begynde at gå til ridning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:218.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:218.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/borja_rida.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:218.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/borja_rida.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:218.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/borja_rida.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:218.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/borja_rida.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:218.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/borja_rida.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:218.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:815.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nEngagerer ridesporten? Spørg det svenske folk efter uddelingen af Jerringprisen 2017. Eller lyt, hvad nogen af de 125.000 motions- og rideskoleskoleryttere mener om det. Det er ikke et tilfælde at flere og flere skolebørn svarer, \\\"hippolog\\\" på spørgsmålet om fremtidens drømmejob. Det er heller ikke en tilfældighed, at ridesporten efterhånden mere ses som en folkebevægelse end som en luksussport.\\r\\nI dag fx er ridesporten en af de største sportsgrene for mennesker med nedsat funktionsevne. I 2015 var det kun fodbold som var større ifølge en statistik fra Riksidrottsförbundet i Sverige. Hastsverige.se fortalte, i en artikel med baggrund i forskning fra det tekniske universitet i Luleå, at staldmiljøet faktisk kan betragtes som en skole for fremtidens ledere og entreprenører.\\r\\n- Staldpigerne lærer at lede sig selv og andre, hvilket de har gavn af senere i livet, ikke mindst som erhvervsdrivende indenfor hesteverdenen, siger forskeren Mats Westerberg til sitet.\\r\\nAnsvarstagende, fællesskab, lederskab\\r\\nDet er noget aldeles særligt med at muge, strigle og ride. Samspillet mellem individ og hest - ansvarsbevidsthed, omtanke og fællesskab - gør, at man vokser som menneske.\\r\\nDer findes mange eksempler på personer, som har fået ny syn på livet takket være ridesporten. For journalisten Jenny Fagelund har ridningen været et fristed, når hun har arbejdet meget eller haft behov for at komme væk fra hverdagen.\\r\\n- Jeg har truffet venner for livet, og da jeg havde min hest, var stalden og menneskene der som min anden familie. Hestene har lært mig så meget. At tage ansvar, lederskab, at turde gøre ting, man ikke troede var muligt, som at springe store spring eller at galoppere over en eng i fuld fart, siger Jenny.\\r\\nTydelige fysiske effekter\\r\\nSå hver er egentlig hemligheden bag staldens opgang, forklaringen på, at godt tusind rideklubber er tilsluttet til Svenska ridsportförbundet? Forfatteren Anna Kågström mener i sin bog \\\"Tillbaka till stallet\\\" at kunne føre dette tilbage til staldbarnet, der nu som voksen vender tilbage til ridningen til ridningen og staldkulturen.\\r\\nDesuden gør ridesporten, at man bliver stærk som en ... tja, hest? Alle, som engang har redet, føler at ben og overkrop får sig en ordentlig omgang. Hvem sig nej tak til en stimulerende og velgørende time på hesteryg samtidig med, at det har tydelige fysiske effekter? \",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:815.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Ridning giver meget tilbage\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:815.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:815.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:815.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Ridning giver meget tilbage\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:815.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:815.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/ridningen-ger-mycket-tillbaka-small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:815.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/ridningen-ger-mycket-tillbaka-small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:815.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/ridningen-ger-mycket-tillbaka-small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:815.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/ridningen-ger-mycket-tillbaka-small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:815.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/ridningen-ger-mycket-tillbaka-small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:815.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:892.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Rideskolen lærer dig mere end blot ridning\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:892.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Rideskolen lærer dig mere end blot ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:892.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:892.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:892.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy | Rideskolen\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:892.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:892.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/ridskola_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:892.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/ridskola_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:892.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/ridskola_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:892.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/ridskola_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:892.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/ridskola_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:892.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:939.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Tilde er fire år og storesøster Moa er ti. Moa har allerede gået på rideskole i mere end fem år, for hun var kun fire og et halvt år, da hun begyndte. Tilde red en periode, men så holdt rideskolen i Österby op, og nu længes hun, til hun fylder seks år, og kan få lov at begynde på den nye rideskole i Kvibille. Der findes desværre ikke hold til yngre børn.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:939.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Familien Johansson\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:939.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:939.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:939.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Det er sjovt at være i stalden sammen med børn\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:939.parent\":{\"name\":\"Ridning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:939.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/johansson_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:939.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/johansson_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:939.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/johansson_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:939.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/johansson_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:939.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/johansson_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:939.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:219.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du alt hvad du bør vide om hestens udstyr.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:219.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:219.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:219.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:219.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:219.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:219.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:220.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Pas godt på dit udstyr – sådan gør du.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:220.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Pudse trense, pudse hovedtøj, pudse sadel, pudse læder, læderpleje, pas godt på dit udstyr hest, pas godt på dit rideudstyr, vask rideudstyr, vask sadelunderlag,\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:220.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:220.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:220.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sådan plejer du dit udstyr\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:220.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:220.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/ta-hand-om_din_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:220.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/ta-hand-om_din_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:220.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/ta-hand-om_din_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:220.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/ta-hand-om_din_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:220.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/ta-hand-om_din_utrustning.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:220.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:221.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Hvilket dækken skal du give hesten på og hvornår? Her finder du information om de forskellige dækkener og deres formål.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:221.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Dækken, hvilket hestedækken, hvilket dækken, hestedækken, hestedækkener, uv-dækken\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:221.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:221.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:221.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Dækkener\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:221.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:221.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hastens-utrustning-tacken.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:221.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hastens-utrustning-tacken.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:221.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hastens-utrustning-tacken.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:221.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hastens-utrustning-tacken.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:221.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hastens-utrustning-tacken.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:221.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:222.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Hvilken trense skal du bruge til din hest og hvornår? Her finder du information om de forskellige trenser og hvortil de typisk anvendes.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:222.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Trenser, hovedtøj, hvilken trense, hvilket hovedtøj, intet næsebånd, uden næsebånd, westerntrense, bidløs trense, bidløse trenser, sidepull, trense uden bid\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:222.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:222.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:222.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"De forskellige trenser\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:222.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:222.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hastens-utrustning-trans.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:222.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hastens-utrustning-trans.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:222.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hastens-utrustning-trans.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:222.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hastens-utrustning-trans.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:222.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hastens-utrustning-trans.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:222.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:223.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Hvilken sadel skal du vælge? Der findes mange forskellige slags sadler. Her finder du information om de forskellige typer.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:223.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hvilken sadel, valg af sadel, sadelvalg, sadeltype, schabrak eller sadelformet, hvilket sadelunderlag, typer af sadelunderlag, forskel sadler, forskel på spring- og dressursadel, vælg stigbøjler, sadel opbygning, bomløse sadler, bomløs sadel\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:223.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:223.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:223.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"De forskellige sadeltyper\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:223.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:223.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hastens-utrustning-sadlar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:223.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hastens-utrustning-sadlar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:223.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hastens-utrustning-sadlar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:223.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hastens-utrustning-sadlar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:223.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hastens-utrustning-sadlar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:223.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:224.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Hvornår skal man bruge en hjælpetøjle? Her finder du information om de forskellige slags hjælpetøjler og hvad de bruges til.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:224.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hjælpetøjler, hvilke hjælpetøjler, hjælpetøjle hest, hvilken hjælpetøjle, indstil hjælpetøjle, tilpas hjælpetøjle, hvornår er der brug for en hjælpetøjle, hvilken slags hjælpetøjle skal jeg bruge\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:224.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:224.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:224.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hjælpetøjler\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:224.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:224.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hastens-utrustning-hjalptyglar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:224.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hastens-utrustning-hjalptyglar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:224.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hastens-utrustning-hjalptyglar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:224.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hastens-utrustning-hjalptyglar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:224.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hastens-utrustning-hjalptyglar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:224.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:225.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Der findes bid mange forskellige slags bid, så det kan være svært at vide hvad man skal vælge. Her finder du information om de mest almindelige bid.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:225.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Bid, hvilket bid, hvilke bid skal jeg bruge, forskellen på bid, forskellige bid, forskellige bidtyper, forskellige typer af bid, hvilke bid, størrelse på bid, bidstørrelse, korrekt bidstørrelse\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:225.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:225.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:225.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Bid\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:225.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:225.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hastens-utrustning-bett1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:225.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hastens-utrustning-bett1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:225.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hastens-utrustning-bett1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:225.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hastens-utrustning-bett1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:225.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hastens-utrustning-bett1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:225.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:226.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Det findes et hav af forskellige typer benbeskyttelse til hesten, her finder du information om de mest almindelige.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:226.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Benbeskyttelse hest, gamacher hest, forbensgamacher, bagbensgamacher, stryglapper, bandage hest, bandagere hest, bandagere hestens ben, hvordan bandagere man hestens ben, staldbandager, staldgamacher, bandageunderlag, staldbandageunderlag, boots, klokker, dressurgamacher, springgamacher, kodeledsbeskytter, senebeskytter, transportgamacher\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:226.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:226.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:226.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Benbeskyttelse\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:226.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:226.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hastens-utrustning-benskydd.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:226.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hastens-utrustning-benskydd.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:226.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hastens-utrustning-benskydd.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:226.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hastens-utrustning-benskydd.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:226.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hastens-utrustning-benskydd.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:226.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:227.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Sådan tilpasser du hestens udstyr som f.eks. sadel, trense, bid, dækken m.v.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:227.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sadel tilpasning, trense tilpasning, tilpas næsebånd, størrelse trense, størrelse hovedtøj størrelse dækken, størrelse sadel, størrelse hestedækken, størrelse bid, bidstørrelse, hvilken størrelse sadel, hvilken dækkenstørrelse, størrelse på dækken, tilpas udstyr hest, tilpas sadel til hest, tilpas sadel, tilpas trense, tilpas hovedtøj, tilpas udstyr, hvilken bomvidde på sadel, hvilken bomvidde\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:227.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:227.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:227.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Tilpasning af udstyr\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:227.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:227.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/anpassa_utrustningen.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:227.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/anpassa_utrustningen.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:227.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/anpassa_utrustningen.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:227.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/anpassa_utrustningen.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:227.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/anpassa_utrustningen.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:227.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2158.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\n \\r\\n1: Start altid med rene og tørre ben. 2: Tag et bandageunderlag. Ønsker du at bandagere uden (der findes både korte og lange) så gå til trin 4. 3: Læg bandageunderlaget omkring benet og sørg for at det sidder jævnt uden at stramme det for hårdt. 4: Tjek at bandagen er rullet korrekt op. Du vil muligvis skulle lave en prøve-oprulning, så velcrolukningen sidder på ydersiden af benet, når du afslutter. Start altid midt på benet. 5: Rul bandagen to gange rundt samme sted, så den bliver siddende. Pas på ikke at stramme for hårdt. Får du brug for at stramme, så gør det forrest på benet, så du ikke skader de sener på bagsiden. Bandagér omhyggeligt, så trykket fordeles jævnt. 6: Rul ned mod koden. Bandagér så jævnt du kan. 7: Når du er nået ned til koden, så afslut ”kanten” ombyggeligt, så koden beskyttes mod eventuelle slag under ridningen. Rul derefter opad. 8: Bandagér jævnt og omhyggeligt. 9: Sørg for at afslutte med velcrolukningen på ydersiden af benet. På samme måde som gamacher, der lukkes bagud og på ydersiden. 10: Færdig! Skulle du få afsluttet med velcrolukningen på indersiden vil du skulle bandagere om. Lær din hests ben at kende, så du ved hvor du vil skulle begynde for at få afsluttet det rigtige sted. Det bør altid være samme person, der bandagere alle fire ben, så de giver den samme støtte og sidder ens.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2158.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"How to: Bandagere ben\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2158.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2158.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2158.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"How to: Bandagere ben\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2158.parent\":{\"name\":\"Hestens udstyr\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2158.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/tips-lindaben.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2158.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/tips-lindaben.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2158.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/tips-lindaben.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2158.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/tips-lindaben.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2158.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/tips-lindaben.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2158.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:228.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du alt hvad du bør vide om udstyr til rytteren.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:228.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:228.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:228.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:228.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:228.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:228.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:229.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om sikkerhedsveste til ridebrug og hvordan du finder frem til den rigtige størrelse.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:229.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"ridevest, vest ridning, sikkerhedsvest, sikkerhedsvest ridning, sikkerhedsvest spring, sikkerhedsvest springning, sikkerhedsvest størrelse\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:229.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:229.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:229.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sikkerhedsveste\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:229.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:229.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-sakerhetsvast.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:229.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-sakerhetsvast.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:229.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-sakerhetsvast.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:229.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-sakerhetsvast.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:229.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-sakerhetsvast.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:229.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:230.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om forskellige ridehjelme og hvordan du finder frem til den rigtige størrelse.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:230.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"ridehjelm, ridehjelme, hjelm, hjelm ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:230.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:230.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hjelme\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:230.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:230.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-hjalm-mips.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:230.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-hjalm-mips.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:230.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-hjalm-mips.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:230.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-hjalm-mips.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:230.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-hjalm-mips.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:230.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:232.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Når du skal ride er det særligt vigtigt at du vælger det rigtige ride- og sikkerhedsudstyr – her finder du den information du har brug for.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:232.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Tøj ridning, ridebukser, ridejakke, ridetøj, ridning udstyr, rideudstyr, ridning udstyr, ridning tøj, ride udstyr, ridehjelm, ridesko, ridestøvler, ridevanter, ridehandsker, sikkerhedsudstyr, sikkerhed ridning, beskyttelsesudstyr ridning, sikkerhedsvest, ridevest, bekyttelsevest ridning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:232.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:232.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Rideudstyr og ridetøj\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:232.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:232.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/ridutrustning_ridklader.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:232.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/ridutrustning_ridklader.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:232.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/ridutrustning_ridklader.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:232.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/ridutrustning_ridklader.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:232.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/ridutrustning_ridklader.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:232.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:233.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om forskellige ridestøvler og ridesko.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:233.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"ridestøvler, ridesko, støvler ridning, støvle ridning, ridestøvler, ridesko, leggins, støvleskafter\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:233.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:233.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Ridestøvler og ridesko\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:233.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:233.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-skor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:233.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-skor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:233.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-skor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:233.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-skor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:233.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-skor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:233.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:814.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nEn super god ridetur eller fin tid i stalden, uanset vejr og sæson sikrer du ved at klæde dig på med omtanke. Ja, vi kan naturligvis ikke vide, hvilket humør din hest vil være i, men med det rigtige ridetøj slipper du i alt fald selv for at fryse eller svede. Vi bad vores tøjdesigner, Ann-Therese Helgesson op tips til, hvordan man klæder sig på - uanset vejret.\\r\\nForår/sommer\\r\\n✓ Ridebukser mindsker risikoen for gnavsår. Smag og behag afgør, om du ønsker ridebukser med fuld- eller knæskindsforstærkning, eller med silikoneforstærkning eller helt uden forstærkning. Sats på bukser med funktionsmateriale, som afviser snavs, er hurtigtørrende, vandafvisende og uv-sikre. Rider du i et par rideleggings, skal de være behagelige, og ikke have generende sømme.\\r\\n✓ T-shirt, polo, let skjorte, funktionstop eller strikket trøje? Det afhænger af hvad og hvordan, du skal ride. Hvis du er i skoven og risikerer at rive dig på grene, er det fx godt at vælge en trøje med lange ærmer, så du beskytter dig på bedste vis.\\r\\n✓ Sommer og regn hører desværre ofte sammen. Hvis du bare skal gå mellem stald og ridehus, fungerer en poncho fint, men hvis du kan se frem til en tur i skoven, er det smart at tage en regnjakke på.\\r\\n✓ Med tynde sommerhandsker beskytter du dine hænder, samtidig med, at du opnår et bedre greb om tøjlerne.\\r\\n✓ En ventileret letvægtshjelm sikrer, at du ikke får det for varmt, selvom du bliver udsat for sol.\\r\\n✓ Med en taljetaske kan du have mobilen med dig hele dagen, når du kun er iført T-shirt og ridebukser. Praktisk og godt.\\r\\n✓ Til sidst, vælg et par ridestøvler, jodhpurs, leggings eller chaps, som passer til netop dig.\\r\\nEfterår/vinter indendørs\\r\\nFor ikke at fryse - eller svede unødigt - er lag på lag-metoden den bedste løsning. Du kan altid tage et lag af eller på under træningen. Ridesport er en fysisk krævende sport, hvor det er smart at bruge funktionstøj, som er tilpasset til den gren af ridesporten, du udfører.\\r\\n✓ Ridebukser mindsker risikoen for gnavsår. Smag og behag afgør, om du ønsker ridebukser med fuld- eller knæskindsforstærkning, eller med silikoneforstærkning eller helt uden forstærkning. Sats på en vinterudgave i softshellstof. De er elastiske med fleece på bagpå og med børstet inderside, som forbedrer luftgennemstrømningen. Tag vinterundertøj på, hvor du fryser meget.\\r\\n✓ Mange ryttere kommer til ridning i vest, mikrofleecejakke og med en jakke udenpå. Vesten, med elastisk stof i siderne, bør være tynd, men dog varme, hvor det virkelig gør nytte. En tynd vest gør forresten, at ridelæreren tydeligt kan se, hvordan du sidder og bevæger dig i sadlen.\\r\\n✓ Rider du meget og vil gerne have bedre blodcirkulation i læggene, så de ikke bliver stive og hårde, er kompressionsstrømper helt perfekte. Det mindsker også træningsømheden bagefter. Men jeg vil nu også slå et slag for uldstrømper. Uld er et fantastisk materiale - året rundt.\\r\\n✓ Sats på et par almindelige ridehandsker i smidigt kunststof med overhånd i blød mesh eller et par skindhandsker.\\r\\n✓ Du kan tage en ridenederdel på undervejs til træning og ved opvarmning. Den varmer lårene, hvor man tit fryser.\\r\\n\\r\\nEfterår/vinter udendørs\\r\\n✓ Godt og slidstærkt undertøj er et must. Invester også i en fleecetrøje eller en strikket trøje samt en tyk jakke. Hvis du fx skridter i en time, kommer man let til at fryse, hvis ikke jakken kan holde på varmen. Ved hård intervaltræning eller ved galoptræning, virker en skaljakke godt også i kulde, selvom du klæder dig på efter lag på lag-metoden.\\r\\n✓ Med en overall får du automatisk meget varme omgående. Men undgå at tage for meget på. Det er aldrig sjovt at blive svedig og fugtig.\\r\\n✓ En halsdisse er perfekt, så den kolde luft ikke trænger ind i jakken ved halsen. Du kan også tage den over hovedet under hjelmen, så halsdissen dækker dine kinder. Se halsdisse som et multiværktøj, når det blæser.\\r\\n✓ Med kraftige handsker med vattering på overhånden, beskytter du dine hænder mod kulde samtidig med, at du opnår et godt greb om tøjlerne.\\r\\n✓ Dine fødder er i særdeleshed udsat for kulde. Husk at du altid skal kunne bevæge dine tær, så lad være med at tage fem par strømper på og tro, at det løser problemet. Tæerne har behov for plads. Rid i stedet i flere lag med uldstrømper samt uldsåler. Også dine lår er udsatte om vinteren. Vælg derfor en længere ridejakke- eller frakke. Invester desuden i vatterede bukser samt ørevarmere for dine øres skyld.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:814.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sådan klæder du dig rigtigt\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:814.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:814.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sådan klæder du dig rigtigt på til ridning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:814.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:814.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-KlaDigRatt.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:814.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-KlaDigRatt.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:814.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-KlaDigRatt.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:814.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-KlaDigRatt.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:814.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-KlaDigRatt.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:814.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:1424.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nAlle ridebukser er forskellige med hensyn til pasform, materiale og funktion. En ridebuks skal være behagelig at have på, så pasformen er absolut vigtigst. Prøv gerne flere forskellige for at finde den model, der sidder bedst på dig. Selvom alle ridebukser er strækbare, kan der være stor forskel på pasformen. Du skal kunne bevæge dig frit, så prøv gerne at bøje i knæene og gå ned på hug. \\r\\nKvalitet og egenskaber\\r\\nVores ridebukser er fremstillet i forskellige materialekombinationer og funktionsmaterialer, så du kan tilpasse dit valg efter årstiden og temperaturen. Vælg et materiale du finder behageligt. Det skal føles rart mod huden. Undersøg derefter de forskellige egenskaber ved materialekombinationen. Hvis bukserne er i firevejs-stretch, har de en ekstra god pasform og giver dig maksimal bevægelsesfrihed. Hvis du vælger et funktionelt materiale, er det normalt åndbart, men kan også være smudsafvisende, hurtigtørrende og UV-sikkert.\\r\\nNogle modeller har yderligere funktioner. Vores stretchbuks i elastisk softshell er f.eks. foret med varmt fleece på indersiden, hvilket gør den til en populær vinterbuks. Der er også højteknologiske ridebukser med Icefil®, der holder dig kølig og transporterer fugt væk fra kroppen, Core Control Technology ™, som giver ekstra støtte til coremusklerne (mave og ryg) og Calf Fit System ™, der støtter både leg og ankel samt lindrer trykpunkter og friktion i støvlerne.\\r\\nFunktionalitet\\r\\nVælg ud fra dit behov. Silikone/PU giver, alt efter mønster og placering, et optimalt greb i sadlen. Buksen kan enten være med fullgrip i Silikone/PU eller kunstskind (Daewoo). Generelt giver fullgrip det bedste greb i sadlen, men det handler mest om din egen oplevelse og hvad der forbedrer netop din ridning. Ønsker man ikke fullgrip, så kan man vælge en knæforstærket buks med silikone/PU, kunstskind eller stof alene. \\r\\nDetaljer\\r\\nNormalt er taljen på ridebukser lidt højere bagpå for at undgå ubehagelige \\\"slip\\\", og at buksen gaber, når du sidder i sadlen. Sømmene er strategisk placeret, så de ikke nager, og benlukningerne er enten i elastisk materiale eller med velcro, hvilket gør det nemt og behageligt. De fleste modeller har standard benlængde, men vi har også modeller med ekstra benlængde. Praktiske lommer med eller uden lynlås og dekorative detaljer er med til at give et stilfuldt look.\\r\\nRidetights/rideleggings\\r\\nBehagelig og mere strechty variant af ridebuksen med elastik i taljen og forskellige greb i silikone/PU.\\r\\nChaps\\r\\nBliv rideklar uden et tøjskifte! Anvendelsesmulighederne for chaps er mange. Brug dem som en overtræksbuks, der holder dig ren i stalden. De holder dig tør, når det regner eller sneer. Og naturligvis til ridebrug, hvor de støtter dine ben og giver et godt greb i sadlen. Du behøver ikke hoppe af hesten for at tage dem af. Bliv siddende i sadlen og åbn blot lynlåsene og det justerbare bælte i taljen. De klassiske materialer er ruskind og nappa. Der findes også modeller i varmt elastisk neopren med grip på knæene samt i vejrbestandig nylon, som både er lette at have med sig og tage på.\\r\\nThermobukser\\r\\nBukserne, der gør det skønt at ride ud i kulden! Tag dem uden på ridebukserne eller over et par termoleggings og nyd tiden med hesten. Vores termobukser er med fullgrib for at give det bedste greb i sadlen. De er foret, vandtætte og åndbare. Taljen er elastisk og sømmene tapede. Lynlås langs benet gør det nemt at tage dem af og på. Vil du have en mere moderne udgave, når du står bag barrieren eller er i stalden, så prøve en ridenederdel. Stilfuld, praktisk og dejlig varm. Selv når du sidder på hesten - naturligvis!\\r\\n \",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:1424.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Ridebuksens alfa omega\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:1424.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1424.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy | Ridbyxor\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:1424.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:1424.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-ridbyxans-ao.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1424.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-ridbyxans-ao.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1424.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-ridbyxans-ao.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1424.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-ridbyxans-ao.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1424.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-ridbyxans-ao.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:1424.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2221.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nHööks stræber efter at fremstille produkter med god kvalitet og stiller høje krav til kvaliteten. Det er vigtigt at pleje produkterne på den rigtige måde, for at de skal holde så længe som muligt. Undgå at vaske produkter i tekstil unødigt, da det kan have negativ effekt på tøjets livslængde og også på miljøet.\\r\\n \\r\\nFunktionsbeklædning med vandafvisning / åndingsfunktion\\r\\nTænk over ikke at vaske funktionsbeklædning unødigt. Det er dog værd at tænke over, at funktionsmaterialer, der ånder, får dårligere åndingsevne, når de bliver snavsede, også vandafvisningen kan formindskes, når materialet bliver snavset. Husk at følge vaskeanvisningen for det respektive produkt nøje. At lukke velcrobånd, lynlåse, knapper o.s.v. ved vask er med til at mindske slidtage. Brug ikke skyllemiddel ved vask af funktionsbeklædning, der det kan påvirke både tøjets funktion såvel som miljøet negativt.\\r\\nVandafvisningen formindskes desværre altid gradvist på funktionsbeklædning både ved brug og vask. Hvis vandet på ydersiden holder op med at ligge som perler, kan imprægneringen gentages ved at opvarme produktet på lav temperatur ved fx strygning eller ved at tørretumble det.\\r\\nHvis dette ikke længere virker, anbefaler vi, at man genimprægnerer tøjet. Husk at anvende en imprægnering uden fluorkarboner og følg tøjets vaskeanvisning ved imprægneringen.\\r\\nKunststof\\r\\nKunststofmaterialer er ofte relativt lette at pleje og kan sagtens vaskes i en almindelig vaskemaskine. Tænk over ikke at vaske funktionsbeklædning unødigt, det sparer både på tøj og miljø. Følg vaskeanvisningen omhyggeligt og brug ikke skyllemiddel. Undgå så vidt muligt også at tørretumble tøjet, men følg vaskeanvisningens anbefaling.\\r\\nBomuld\\r\\nVed vask af bomuldsprodukter, husk som sædvanligt at følge tøjets vaskeanvisning og undgå at anvende skyllemiddel. Tøj, der ikke tørretumbles, holder længere, og det sparer også energi.\\r\\nUld\\r\\nUldfibre er i sig selv smudsafvisende og antibakterielle. På grund af dette er det ofte nok at lufte et stykke uldtøj for, at det skal føles frisk igen. Ved vask af uldtøj er det vigtigt at følge tøjets vaskeråd omhyggeligt, da ikke alt uldtøj kan vaskes i maskine. Det er vigtigt ikke at vaske for varmt samt at anvende vaskemaskinens uldprogram i de tilfælde, hvor tøjet kan maskinvaskes. Hvis uldtøj vaskes for varmt med for hård en bearbejdning, kan ulden filte og tøjet krympe. Brug ikke skyllemiddel ved vask af uldbeklædning, da det kan skade uldfibren.\\r\\nImprægnering\\r\\nDe vandafvisende behandlinger, som Hööks bruger, er altid uden fluorkarboner (PFC-fri), fordi det er materialer, der er skadelige for både mennesker og miljø. Vandafvisning formindskes gradvis efter både vask og brug, og når det sker, anbefaler vi, at man genimprægnerer tøjet. Husk at anvende en imprægnering uden fluorkarboner (uden (PFC), og følg tøjets vaskeanvisning ved imprægneringen.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2221.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Plejeråd: – beklædning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2221.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2221.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Plejeråd: – beklædning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2221.parent\":{\"name\":\"Udstyr til rytteren\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2221.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/skotsel_klader_kvadrat.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2221.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/skotsel_klader_kvadrat.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2221.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/skotsel_klader_kvadrat.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2221.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/skotsel_klader_kvadrat.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2221.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/skotsel_klader_kvadrat.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2221.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:234.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Information om hesten, hestens almene tilstand og sygdomme samt foder\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:234.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:234.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:234.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:234.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:234.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:235.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om hestens mindre lidelser og små skavanker, som du tit og ofte selv opdager og kan behandle gennem den daglige pleje.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:235.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Behandling af sår på hest, sår hest, hovproblemer, hvordan behandles muk, behandle muk hest, behandle sur stråle, behandle små sår hest, sårbehandling hest\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:235.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:235.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:235.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Mindre lidelser og små skavanker\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:235.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:235.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/vanliga_akommor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:235.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/vanliga_akommor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:235.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/vanliga_akommor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:235.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/vanliga_akommor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:235.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/vanliga_akommor.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:235.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:236.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om hestens almindelige sygdomme og hvordan du kan forebygge dem.\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:236.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Syg hest, sygdom hest, hestesygdomme, sløv hest, halt hest, hest halter, halte, forfanget, forfangenhed, forebygge nyreslag, kolik, forebygge kolik, hvad skal man gøre kolik, er hesten syg, hestens sygdomme\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:236.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:236.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:236.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Almindelige sygdomme\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:236.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:236.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/vanliga_sjukdommar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:236.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/vanliga_sjukdommar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:236.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/vanliga_sjukdommar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:236.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/vanliga_sjukdommar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:236.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/vanliga_sjukdommar.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:236.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2775.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Nu er føltiden i fuld gang over hele landet. Hvis du venter føl eller skal have et føl i din stald, er det godt at have styr på, de almindelige sygdomme, der kan slå føl ihjel og hvilke symptomer, du skal være opmærksom på.\\r\\nHvert år fødes der tusindvis af føl i Sverige, og nu til dags er der mange hesteejere, som ikke kan tage blikket fra overvågningskameraet i deres venten på, at føllene sætter deres hove i boksstrøelsen. For det meste går både drægtigheden og folingen godt, og føllet fødes som en sund og rask bandit. Men ikke altid - nogle af de mest almindelige årsager, som føl dør af, er følsyge, forstoppelse og forkerte benstillinger. \\r\\n‑ De fleste sygdomme kan dukke op allerede mens hesten er føl. Vi ser tre diagnoser, som har større gennemslagskraft med gentagne antal hvert år, siger Karl-Henrik Heimdahl, hestedyrlæge hos Agria Dyreforsikring.\\r\\nFølsygeFølsyge er en bakterieinfektion, som slå føllet ihjel i løbet af de første leveuger, når føllets egne antistoffer ikke er fuldt udviklet. Infektionen begynder et sted i kroppen som infektion i led, infektion i hjernen, lungebetændelse eller diarré og kan i værste tilfælde udvikle sig til en såkaldt blodforgiftning (følsepsis). Bakterierne kommer ind i forbindelse med vejrtrækning, gennem munden eller ved infektion i navlen. Følsyge har som oftest et hurtigt sygdomsforløb.\\r\\nSymptomer\\r\\n\\r\\nNedsat appetit.\\r\\nVoldsom utilpashed og træthed.\\r\\nVisse kropsdele, blandt andet ører og ben, bliver kolde, da blodcirkulationi kroppen nedsættes.\\r\\nVed ledinfektion ses halthed og desuden hævelse i det inficerede led.\\r\\n\\r\\nBehandling\\r\\nDet er livsvigtigt at sætte behandlingen hurtigt i gang. Der kræves ofte intensiv, medicinsk behandling med fx antibiotika eller et plasmadrop med antistoffer, men også kirurgisk behandling kan være nødvendig.\\r\\nMekonium-forstoppelse\\r\\nFøllet skal komme af med sin tambeg, mekonium, inden for de første 12 timer efter fødslen - ellers opstår der forstoppelse, og føllet får kolik. Tarmbegen er mørk og ofte formet i små, hårde kugler. \\r\\nSymptomer\\r\\n\\r\\nKolik.\\r\\nFøllet skraber med hovene og kigger mod sin mave.\\r\\nFøllet presser og forsøger at komme af med afføring.\\r\\nHvis symptomerne bliver kraftigere, kan føllet finde på at lægge sig på ryggen og forsøge at rulle rundt.\\r\\n\\r\\nBehandling\\r\\nKontakt altid dyrlægen for rådgivning, men hvis du bliver opmærksom på problemet tidligt, kan det ofte løses ved at give føllet Mikrolaks eller lignende.\\r\\nForkert benstilling\\r\\nSlår ofte for tidligt fødte føl ihjel, føl, som ikke vokser normalt eller som har ligget forkert i livmoderen. Føllet kan få forskellige slags forkerte benstillinger.\\r\\nSymptomer\\r\\n\\r\\nAfvigende benstilling, enten ved at føllet er meget lav i koderne eller er meget stejl. I alvorlige tilfælde kan er føllet kraftigt indfodet eller fransker meget.\\r\\nLinjen fra forknæ til kode eller fra bagknæ til kode er ikke lige.\\r\\nKraftig indfodet eller fransk stillet.\\r\\n\\r\\nBehandling\\r\\nI milde tilfælde kan tilstanden gå i sig selv igen naturligt. Hvis der kræves behandling, er det vigtigt at foretage den i god tid, inden vækstområderne lukker sig. Konsulter en dyrlæge og en dygtig beslagsmed.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2775.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Føllets almindeligste sygdomme\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2775.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2775.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Føllets almindeligste sygdomme\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2775.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2775.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/folsjuk_400x400_EU.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2775.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/folsjuk_400x400_EU.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2775.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/folsjuk_400x400_EU.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2775.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/folsjuk_400x400_EU.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2775.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/folsjuk_400x400_EU.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2775.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:237.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Forstå din hest – hvorfor reagerer hesten som den gør og hestens sanser.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:237.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hestens adfærd, hestens sanser, hest flugtdyr, hest bange, bange hest, følsom hest, ser heste godt, hører heste godt, heste god lugtesans, hest fører\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:237.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:237.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:237.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hestens adfærd og sanser\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:237.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:237.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/sa_fungerar_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:237.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/sa_fungerar_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:237.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/sa_fungerar_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:237.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/sa_fungerar_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:237.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/sa_fungerar_hasten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:237.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:238.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Pas godt på din hest – her er nogle forhold du skal være opmærksom på.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:238.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Lov om hold af heste, løsdrift, hestestald, hesteboks, hestefold, græsfold, hestehegn\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:238.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:238.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:238.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sundt hestehold\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:238.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:238.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/sund_hasthallning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:238.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/sund_hasthallning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:238.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/sund_hasthallning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:238.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/sund_hasthallning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:238.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/sund_hasthallning3.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:238.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:239.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om hestens puls, åndedræt, temperatur m.v. Når du ved hvordan din hest er, når den ikke fejler noget, så er det altid nemmere at opdage sygdomme og lignende på et tidligt stadie.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:239.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hvor høj puls hest, puls hest, hvilken kropstemperatur hest, temperatur hest, åndedræt hest, hest antal åndedræt pr. minut, hest åndedræt pr. minut, staldapotek, hvad skal der være i staldapotek\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:239.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:239.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hestens almene tilstand\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:239.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:239.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/hastens_allmantillstand.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:239.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/hastens_allmantillstand.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:239.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/hastens_allmantillstand.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:239.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/hastens_allmantillstand.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:239.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/hastens_allmantillstand.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:239.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:240.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her finder du information om de forskellige fodertyper til heste.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:240.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hvor meget hø hest, hvilket fuldfoder hest, hvilket fuldfoder, hvilket kraftfoder, hvor meget foder, hestefoder, fodre hest, hvor meget spiser en hest, hvor meget drikker en hest, hvor mange kilo hø, foderanalyse, grovfoderanalyse\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:240.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:240.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Foder og vand\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:240.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:240.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/foder_vatten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:240.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/foder_vatten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:240.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/foder_vatten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:240.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/foder_vatten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:240.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/foder_vatten.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:240.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:241.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Her kan du finde information om ormebekæmpelse/ormekur og vaccinationer til heste.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:241.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Vaccination hest, vaccine hest, hvor ofte vaccinerer hest, vaccination botulisme, vaccination stivkrampe hest, vaccination influenza hest, parasit hest, parasitter hest, hvor ofte ormekur hest, ormekur hest.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:241.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:241.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:241.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Ormekur og vaccination\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:241.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:241.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/avmaskning_vaccination.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:241.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/avmaskning_vaccination.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:241.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/avmaskning_vaccination.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:241.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/avmaskning_vaccination.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:241.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/avmaskning_vaccination.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:241.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:933.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Heste er intelligente dyr, som man kan lære utrolig meget. Men de er alle vildheste indvendig og flugtdyr af natur, hvilket du bør have i tankerne, når du træner sammen med dem.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:933.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Hestens adfærd\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:933.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:933.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Hööks Academy | Hestens adfærd\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:933.parent\":{\"name\":\"Om hesten\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:933.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/jenny_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:933.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/jenny_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:933.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/jenny_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:933.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/jenny_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:933.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/jenny_small.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:933.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:650.head.metaTags.0\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Materialer & funktioner\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:650.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:650.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Materialer & funktioner\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:650.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:650.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:651.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Här hittar du information om varumärket Back on Track\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:651.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Back on Track, Led- och muskelskydd, Muskelskydd, Ledskydd, förebyggande vid kända skador\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:651.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:651.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:651.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Back on Track - Sådan virker det\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:651.parent\":{\"name\":\"Materialer & funktioner\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:651.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/kvadrat-backontrack.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:651.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/kvadrat-backontrack.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:651.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/kvadrat-backontrack.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:651.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/kvadrat-backontrack.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:651.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/kvadrat-backontrack.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:651.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:1577.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"TIPS & RÅD OM,hvordan du plejer dine sko!\\r\\nHUSK AT...\\r\\nSåler sikrer ikke bare komfort og pasform, de absorberer desuden også fugt, hvilken sikrer, at fødder og sko har det meget mere behageligt.\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nBRUGE DINE SKO RIGTIGT\\r\\n\\r\\n\\r\\nDet hårde staldmiljø kan ødelægge læderet og sålernes lim. Derfor fraråder vi, du bruger ridestøvler/jodhpurs som staldstøvleer/sko. Brug i stedet for fx gummistøvler eller gør alternativt dine støvler/jodhpurs rene hver gang, du har brugt dem.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\nGÅ UD FRA MATERIALET\\r\\n\\r\\n\\r\\nBrug altid det skoplejemiddel, der anbefales. Det er specíelt fremstillet til at passe til skoens materiale. Nogle materialer er sarte, og kræver særlig pleje fx ruskind og nubuck.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\nNYE SKO/STØVLER\\r\\n\\r\\n\\r\\nTænk over, at nye sko/støvler ikke er beskyttet tilstrækkeligt mod snavs og fugt. Imprægner eler puds sko/støvler, inden du tager dem i brug første gang og derefter med jævne mellemrum – så holder de længere.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\nLYNLÅSEN OGSÅ SKAL VEDLIGEHOLDES\\r\\n\\r\\n\\r\\nBørst den ren med en lille børste og aftør den efter behov. Pres aldrig en lynlås, der sætter sig fast, og husk at fjerne eventuel jord og sand. Åben lynlåsen hele vejen, iden du tager sko/støvlen på, eller kan lynlåsen gå i stykker.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\nSKIFTE SÅLER OFTE\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nBRUGE STØVLESKAFTER\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nBrug altid støvleskafter/støvlehængere. Det beskytter både læder og lynlås og bevarer støvleskafternes form, så de ikke falder sammen.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\nAF OG PÅ\\r\\n\\r\\n\\r\\nBrug altid skohorn, når du tager dine sko/støvler på – så holder hælkappen længere. Brug støvleknægt, når du tager dem af.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\nPas på dine sko & støvler, så holder de længere!\\r\\n\\r\\n\\r\\nMed den rigtige pleje, bliver læder ofte pænere som tiden går.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\nCLEAN\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nLæder\\r\\nBørst snavs væk med en skobørste og brug fx lædersæbe til genstridige pletter.\\r\\n\\r\\n\\r\\nOlieret læder\\r\\nBørst snavs væk med en skobørste og brug fx lædersæbe efter behov.\\r\\n\\r\\n\\r\\nKunstlæder\\r\\nBørst snavs væk med en skobørste og brug en klud med mild sæbeopløsning efter behov.\\r\\n\\r\\n\\r\\nLaklæder\\r\\nBrug lotion eller spray til laksko.\\r\\n\\r\\n\\r\\nRuskind nubuck\\r\\nBrug ruskindsbørste eller slibeklods. Slib ekstra på pletter, saltrande og blanke partier. Brug rengøringsmiddel efter behov.\\r\\n\\r\\n\\r\\nBlandings- materialer\\r\\nBørst snavs væk med en skobørste og brug rengøringsmiddel til det respektive materiale.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\nCARE\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nLæder\\r\\nSmør dem med læderbalsam/skocreme i enten naturfarvet eller den rigtige farve. Lad cremen tørre i 15 min. Børst så cremen ind i læderet. Polér efter med en klud for at gøre det blankt.\\r\\n\\r\\n\\r\\nOlieret læder\\r\\nBehandl med olie, læderbalsam eller spray. Læderet får en nyolieret udtryk, som også beskytter og imprægnerer. Husk at lyse sko over tid bliver bliver mørkere.\\r\\n\\r\\n\\r\\nKunstlæder\\r\\nBrug pudsesvamp til at forbedre blankheden. Brug skosværte/selvpolerende creme til at forbedre farven.\\r\\n\\r\\n\\r\\nLaklæder\\r\\nBrug lotion eller spray beregent til laksko.\\r\\n\\r\\n\\r\\nRuskind nubuck\\r\\nBrug en specialcrreme, som genopretter og imprægnerer. Lad cremen virke i 10 min. Børst så ydersiden op med en ruskindsbørste.\\r\\n\\r\\n\\r\\nBlandings- materialer\\r\\nVælg pleje efter det respektive ydermateriale.\\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n \\r\\n\\r\\n\\r\\n \\r\\n\\r\\nPROTECT\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nLæder\\r\\nBrug imprægneringsspray for at sikre en vandafvisende yderside. Undersåler i læder beskyttes med specialimpregnering. Som alternativ kan du forsåle sko/støvler.\\r\\n\\r\\n\\r\\nOlieret læder\\r\\nBrug imprægneringsspray, så forbedrer du holdbarheden mod fugt.\\r\\n\\r\\n\\r\\nKunstlæder\\r\\nBrug imprægneringsspray som virker på kunststof.\\r\\n\\r\\n\\r\\nLaklæder\\r\\nBrug ikke imprægneringsspray på laksko.\\r\\n\\r\\n\\r\\nRuskind nubuck\\r\\nBrug imprægneringsspray, lad det tørre. Børst ruskindssiden op med en ruskindsbørste. Gentag efter behov. Lad det tørre indimellem.\\r\\n\\r\\n\\r\\nBlandings- materialer\\r\\nBrug imprægneringsspray.\\r\\n\\r\\n\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:1577.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Skopleje\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:1577.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1577.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1577.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Skopleje\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:1577.parent\":{\"name\":\"Materialer & funktioner\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:1577.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/testtestsko.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1577.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/testtestsko.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1577.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/testtestsko.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1577.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/testtestsko.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:1577.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/testtestsko.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:1577.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:3202.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"The Mips system is designed to provide added safety for helmets in many accidents. For certain impacts, the Mips system can reduce harmful rotational motion that might otherwise be transferred to the user’s head.\\r\\nHow does the Mips system work\\r\\nShould you have an accident and hit your head, the Mips system in your helmet is designed to help reduce the rotational motion of certain impacts that may otherwise be transferred to your head.\\r\\nRotational motion is a common cause of concussions and more severe brain injury in oblique hits to the head. The Mips system consists of a low friction layer that is mounted inside the helmet. In a crash, the low friction layer is designed to move slightly inside the helmet to help redirect forces away from the head. This is intended to help reduce the risk of brain injury.\\r\\n \\r\\nhttps://www.youtube.com/watch?v=-3lcoUoMSfA\\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:3202.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Mips - Safety for helmets\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:3202.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:3202.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:3202.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Mips - Safety for helmets\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:3202.parent\":{\"name\":\"Materialer & funktioner\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:3202.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/HA_bild.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3202.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/HA_bild.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3202.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/HA_bild.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3202.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/HA_bild.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3202.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/HA_bild.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:3202.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:1724.head.metaTags.0\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Team Hööks\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:1724.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:1724.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Team Hööks\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:1724.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:1724.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:3359.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nTeam Hammarström frontas av syskonen Selma och Ingemar. Båda är i dag aktiva inom hoppning och har stått på prispallen på flera stora scener både på nationell och internationell nivå.\\r\\nI november 2023 lanserade Hööks sin nya kollektion tillsammans med den härliga familjen Hammarström, med ett mål att det nya samarbetet ska fånga och förstärka tävling- och träningssatsningen med varumärket Fairfield i spetsen. Kollektionen består av en ny och uppdaterad look med genuina produkter för både ryttare och häst där det funktionellt sportiga möter mode till marknadens bästa priser.\\r\\n \\r\\nSe hela Fairfield-kollektionen här \\r\\n \\r\\n\\r\\n \\r\\n\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:3359.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Team Hammarström\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:3359.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:3359.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:3359.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Team Hammarström\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:3359.parent\":{\"name\":\"Team Hööks\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:3359.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/hammrstrom_kvadrat1280X1280.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3359.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/hammrstrom_kvadrat1280X1280.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3359.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/hammrstrom_kvadrat1280X1280.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3359.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/hammrstrom_kvadrat1280X1280.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:3359.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/hammrstrom_kvadrat1280X1280.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:3359.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2331.head.metaTags.0\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Træning\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2331.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2331.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Træning\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2331.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:2331.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2332.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"\\r\\nTræningstips til ryttere\\r\\nEr du ude af form, stiv eller vil du bare gerne have det endnu bedre? Se vores tips til, hvordan man holder sig i god form på hesteryggen og i al almindelighed.\\r\\n Yoga styrker din kropsbevidsthed og er en træningstype, som alle ryttere, begyndere såvel som professionelle, bør fokusere mere på. Når du bliver opmærksom på, hvad din krop gør, kan du påvirke din ridning på en langt mere kontrolleret måde. Du får givet de signaler, du faktisk ønsker, hesten forstår dig bedre og samarbejdet styrkes. Yinyoga og yanyoga, er yogatyper, der vil kunne optimere dig som rytter. Fokuser på de øvelser, du har brug for. Yinyoga er en stille, afstressende og meditativ form for yoga, hvor hver stilling typisk holdes i 3-7 minutter. Yanyoga er modsat yinyoga, en mere dynamisk, aktiv yogatype, der virker styrkende, øger mobiliteten og smidigheden. Hvis du vil være mere udholdende og have en bedre kondition, så er klassisk cardio-træning som fx løb, svømning og cykling at anbefale. Under cardio-træning skal du opnå en maksimal puls på 60-70% og holde dette niveau i mindst 30 minutter. Du har den rette puls, når det føles anstrengende at tale under træningen. Skift mellem interval træning og styrketræning. Der findes mange gode udendørs træningsfaciliteter, hvor du kan træne dine ryttermuskler. Her er en øvelse, du kan lave derhjemme. \\r\\nBalance\\r\\n Balansen är förstås viktig för ryttare. Här ett enkelt tips på hur du snabbt kan lägga in en balansövning i stort sett var som helst, när som helst. Men gärna varje dag. För bäst effekt, gör övningen i strumplästen eller barfota. • Vila höger fot mot insidan av vaden – lägg handflatorna mot varandra framför bröstet – sträck armarna (fortfarande med handflatorna mot varandra) uppåt så långt du kan – stå kvar så eller sära på armarna till ett V – sänk och slappna av i skuldrorna – höj blicken mot taket (eller titta rakt fram om det känns bättre) – stå kvar och räkna långsamt till 20 (eller så långt som känns bekvämt). Upprepa nu med vänster fot mot insidan av vaden osv. Vill du förenkla kan du ha hälen mot fotknölen och tån i marken. Vill du försvåra, blunda. \\r\\nHollow\\r\\n • Hollow position är en helkroppsövning med fokus på coremuskulaturen (rygg och mage). Ligg på marken/golvet med utsträckt kropp - lyft skulderbladen och benen en bit ovanför golvet - håll armarna längs sidorna eller låt dem vila på kroppen - svanken och rumpan ska vara kvar mot golvet. Håll den här skålliknande positionen i cirka 15-20 sekunder eller längre. Slappna av och upprepa så många gånger som du orkar. \\r\\nBreathe\\r\\n Känner du dig stressad när du kommer till stallet eller nervös innan tävling, pröva Nadi Shodhana, en andningsövning som hjälper dig att slappna av och få bättre fokus. • Använd höger tumme och långfinger: börja med att ta ett par lugna, ganska djupa andetag – innan du andas ut vid andra andetaget, stäng höger näsborre med tummen och andas långsamt ut genom din vänstra näsborre – håll kvar tummen och andas sedan långsamt in genom din vänstra näsborre – innan utandning stäng vänstra näsborren med ditt långfinger och andas långsamt ut genom den högra – andas sedan långsamt in genom din högra näsborre innan du stänger den igen och andas långsamt ut genom den vänstra osv. Fortsätt att växla näsborrar på det här sättet i fem till tio minuter. Upprepa gärna flera gånger om dagen om du har möjlighet.\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2332.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Træningstips\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2332.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2332.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2332.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Træningstips\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2332.parent\":{\"name\":\"Træning\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2332.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/yogi-400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2332.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/yogi-400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2332.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/yogi-400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2332.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/yogi-400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2332.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/yogi-400x400.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2332.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2370.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Agility er en herlig sport, som kan praktiseres på alle niveauer, fra sjov og leg til fuldt fokus på mesterskab. Du sætter selv niveauet, og en god begyndelse er at have forskellige forhindringer hjemme. Forhindringerne skal altid så stabilt, og tunnelen skal sidde fast i jorden. Det er bedst at gå hos en instruktør i begyndelsen, så du alle de vigtige grundregler med dig omkring indlæring, og hvordan du undgår skader. Kontakt altid en vidende person, inden du begynder øvelserne. Happy træning! Sandra Glanzén er agilityinstruktør på Hundspektra i Borås. Hun træner og konkurrerer sammen med sine hunde middelspidsen Zorro og sheltien Röja. Tjek Sandras grundtips, som giver dig og hunde den bedst mulige start på agility. • Find en belønning, som din hund \\\"vil gøre alt for\\\", fx en godbid eller et stykke legetøj. Træn enkelt, så I altid lykkes og har det sjovt hele tiden. • Begynd med at lære hunden at løbe lige frem (mellem to forhindringsstøtter) til en skål, hvor du har lagt en godbid eller et yndlingslegetøj. Begynd et par meter inden forhindringsstøtten send den lige mod belønningen, som du har placeret et par meter bagom støtterne. • Øg efterhånden den afstand hunde skal løbe lige frem. Læg efterfølgende en springbom helt nede på støtterne. Når hunden er sikker på dette, kan du forhøje springbommen lidt. Med tiden kan du bygge med en forhindring af gangen. Belønningen skal altid være placeret efter sidste forhindring, så hunden hele tiden har et lyst til at gå fremad. VIGTIGT: Spring altid på lave højder!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2370.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Agility\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2370.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2370.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2370.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Agility\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2370.parent\":{\"name\":\"Hööks Academy\",\"__typename\":\"Category\"},\"$Category:2370.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"},\"$Category:2371.head.metaTags.0\":{\"name\":\"description\",\"content\":\"Agility er en herlig sport, som kan praktiseres på alle niveauer, fra sjov og leg til fuldt fokus på mesterskab. Du sætter selv niveauet, og en god begyndelse er at have forskellige forhindringer hjemme. Forhindringerne skal altid så stabilt, og tunnelen skal sidde fast i jorden. Det er bedst at gå hos en instruktør i begyndelsen, så du alle de vigtige grundregler med dig omkring indlæring, og hvordan du undgår skader. Kontakt altid en vidende person, inden du begynder øvelserne. Happy træning! Sandra Glanzén er agilityinstruktør på Hundspektra i Borås. Hun træner og konkurrerer sammen med sine hunde middelspidsen Zorro og sheltien Röja. Tjek Sandras grundtips, som giver dig og hunde den bedst mulige start på agility. • Find en belønning, som din hund \\\"vil gøre alt for\\\", fx en godbid eller et stykke legetøj. Træn enkelt, så I altid lykkes og har det sjovt hele tiden. • Begynd med at lære hunden at løbe lige frem (mellem to forhindringsstøtter) til en skål, hvor du har lagt en godbid eller et yndlingslegetøj. Begynd et par meter inden forhindringsstøtten send den lige mod belønningen, som du har placeret et par meter bagom støtterne. • Øg efterhånden den afstand hunde skal løbe lige frem. Læg efterfølgende en springbom helt nede på støtterne. Når hunden er sikker på dette, kan du forhøje springbommen lidt. Med tiden kan du bygge med en forhindring af gangen. Belønningen skal altid være placeret efter sidste forhindring, så hunden hele tiden har et lyst til at gå fremad. VIGTIGT: Spring altid på lave højder!\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2371.head.metaTags.1\":{\"name\":\"keywords\",\"content\":\"Sandre tips\",\"__typename\":\"HtmlMetaTag\"},\"$Category:2371.head\":{\"metaTags\":[{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2371.head.metaTags.0\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"},{\"type\":\"id\",\"generated\":true,\"id\":\"$Category:2371.head.metaTags.1\",\"typename\":\"HtmlMetaTag\"}],\"title\":\"Sandre tips\",\"__typename\":\"HtmlHead\"},\"$Category:2371.parent\":{\"name\":\"Agility\",\"__typename\":\"Category\"},\"Category:2371.images.0\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/thumbs/sandratipsar-1x1-1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2371.images.1\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/small/sandratipsar-1x1-1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2371.images.2\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/medium/sandratipsar-1x1-1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2371.images.3\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/large/sandratipsar-1x1-1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"Category:2371.images.4\":{\"url\":\"https://www.hooks.dk/pub_images/original/sandratipsar-1x1-1.jpg\",\"__typename\":\"CategoryImage\"},\"$Category:2371.products\":{\"result\":[],\"__typename\":\"PagedResult\"}}");
/*-->*/